Ainekset
1 liivatelehti
vettä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
300 g ankanmaksaa (tai broilerin)
suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa
*
Talviomenahillo:
2 punaista omenaa kuutioina
1 dl hillosokeria
1/2 dl valkoviiniä
ripaus suolaa
*
Lisäksi:
briossileipää
voita
Valmistusohje
1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi.
2. Kuori sipulit. Leikkaa salottisipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulit.
3. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit sekä valkosipulit.
4. Lisää timjami sekä viipaloitu ankanmaksa. Paista kunnes maksassa on hyvä väri.
5. Ota kattila pois liedeltä. Jauha seos sauvasekoittimella sileäksi.
6. Lisää vedestä nostettu puristettu liivatelehti ja sekoita kunnes se on liuennut maksaseokseen. Tässä vaiheessa seos näyttää lähes sulaneelta voilta. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
7. Jatka seoksen sekoittamista sauvasekoittimella ja kaada kylmä kerma ohuena nauhana sekaan. Massa muuttuu löysän majoneesin oloiseksi.
8. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
9. Valmista talviomenahillo. Laita omenat, hillosokeri ja valkoviini kattilaan. Hauduta 15 minuuttia.
10. Mausta suolalla ja jäähdytä.
11. Leikkaa maksamousse paloiksi ja tarjoile voissa paistettujen briossiviipaleiden päällä talviomenahillon kanssa