Affogato & Zabaione

Affogato ja zabaione

Aterian kruunaa klassinen italialainen jälkiruoka. Espressoa, vaniljajäätelöä ja päälle herkullista zabaionea.

20 min
servings 6 annosta

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

espressoa

vaniljajäätelöä

säilykekirsikoita

*

Zabaione:

¾ dl vaaleaa marsalaviiniä

¾ dl sokeria

2 rkl rommia

4 keltuaista

Valmistusohje

1. Ota pieni kasari ja kulho, joka sopii kasarin päälle vesihauteeseen. Laita kasariin vettä 4 cm syvyydelle ja lämmitä kiehuvaksi. Mittaa marsala, sokeri ja rommi kulhoon, lisää keltuaiset ja nosta kulho vesihauteen päälle.
2. Vispaa seosta kiehuvan veden päällä pallovispilällä noin 5 minuuttia, kunnes kastike saostuu. Kastike muuttuu ensin vaahtomaiseksi, mutta on valmista, kun isoimmat kuplat sulavat paksuksi ja samettiseksi zabaionekastikkeeksi.
3. Valmista laseihin espressot ja lisää lasiin pallo vaniljajäätelöä. Lusikoi päälle zabaionea ja viimeistele kirsikalla.

Vinkki! Zabaione-kastikkeen voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää kylmässä. Vatkaa zabaione uudelleen sileäksi ennen käyttöä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla