Ainekset
espressoa
vaniljajäätelöä
säilykekirsikoita
*
Zabaione:
¾ dl vaaleaa marsalaviiniä
¾ dl sokeria
2 rkl rommia
4 keltuaista
Valmistusohje
1. Ota pieni kasari ja kulho, joka sopii kasarin päälle vesihauteeseen. Laita kasariin vettä 4 cm syvyydelle ja lämmitä kiehuvaksi. Mittaa marsala, sokeri ja rommi kulhoon, lisää keltuaiset ja nosta kulho vesihauteen päälle.
2. Vispaa seosta kiehuvan veden päällä pallovispilällä noin 5 minuuttia, kunnes kastike saostuu. Kastike muuttuu ensin vaahtomaiseksi, mutta on valmista, kun isoimmat kuplat sulavat paksuksi ja samettiseksi zabaionekastikkeeksi.
3. Valmista laseihin espressot ja lisää lasiin pallo vaniljajäätelöä. Lusikoi päälle zabaionea ja viimeistele kirsikalla.
Vinkki! Zabaione-kastikkeen voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää kylmässä. Vatkaa zabaione uudelleen sileäksi ennen käyttöä.