Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Ravintolasta viiniä mukaan tai ravintolaan oman keräilyharvinaisuuden kanssa? Viinilehden omistaja Juha Berglund ehdottaa muualta Euroopasta tuttuja käytäntöjä Suomeen. Uudet käytännöt palvelisivat kuluttajia ja elävöittäisivät taloutta.
Kahdeksanprosenttisia viinejä voi ostaa jo ruokakaupoista. Pian selviää, löytyykö Suomessa poliittista tahtoa korottaa prosenttirajaa. Viinilehti käy läpi tilanteen.
Uuden alkoholilakimuutoksen myötä ruokakauppoihin vapautuivat 8-prosenttiset, käymisteitse valmistetut alkoholituotteet.
Tulli aloitti marraskuussa 2022 tehovalvonnan ulkomailta tilatulle alkoholille. Se viivästyttää tilauksia ja sotii asiantuntijan mukaan EU:n vapaan liikkuvuuden periaatteita vastaan – mutta saattaa silti olla lopulta kaikkien etu.
Tullin ulkomailta tulevien alkoholilähetysten tehovalvonta viivyttää niiden saapumista perille. Se on myös saanut kuluttajat vähentämään tilauksia, vaikka alkoholin tilaaminen ulkomailta on täysin laillista.
Vuoden 2023 eduskuntavaalien lähestyessä alkoholipolitiikka on jälleen pöydällä. Kokosimme yhteenvedon aiheen tiimoilta käydyistä keskusteluista ja kannanotoista muissa medioissa. Mukana myös Viinilehden tiedotteet ja artikkelit alkoholipolitiikkaa ja etämyyntiä koskien.
Helsingin hovioikeus löi naulan etämyyntikiellon arkkuun helmikuussa 2023. Kun juomapaketin tuo ulkomailta posti- tai kuriirifirma, kyse ei ole juomien myynnistä vaan niiden tuomisesta maahan. Sitä ei laki kiellä. Miten tähän on kaikkien koukeroiden jälkeen päädytty?
Carsin-viinitilan Nea Berglund: ”On hyvä, että viranomaiset puuttuvat alkoholin pimeään myyntiin.”
Verohallinto ja Tulli tehostavat alkoholin verkkokaupan verovalvontaa marraskuusta 2022 alkaen. Carsin-viinitilan toimitusjohtaja ja viinintekijä Nea Berglund suhtautuu asiaan myönteisesti, sillä yhteiset pelisäännöt laittavat alan toimijat samalle viivalle.
Mitä alkoholin etämyynnistä keskustellaan Suomessa? Kokosimme yhteenvedon tapahtumista sekä listan lukemisen ja katsomisen arvoisista jutuista ja kannanotoista. Mukana myös Viinilehden tiedotteet aiheesta.
Tanskalais-ruotsalainen Winefinder voitti etämyyntiä koskevan oikeudenkäynnin Systembolagetia vastaan ylemmässä tuomioistuimessa. Alkuperämaarajoitteen mukaisesti yrityksellä on oikeus harjoittaa Ruotsiin suunnattua viinien verkkokauppaa.
Juha ja Nea Berglundiin liittyvä esitutkinta on saatu päätökseen, eikä viiniyrittäjiä vastaan nosteta syytteitä. Alkoholin etämyynti ei ole, eikä ole koskaan ollut, kiellettyä.
Vastaajana Viinilehti Oy:n hallituksen jäsen ja Decanter Oy:n toimitusjohtaja Heikki Lehtonen.
12.04.2022