On pääsiäispöydässä sitten kasvista, kalaa, kanaa tai lihaa, löytyy jokaiselle tarjottavalle sopiva pääsiäisviini. Yhdistä rohkeasti natuviiniä, kuohuvaa tai punaviiniä pääsiäisruoille.
Loistoaperitiivi
Jos haluat tänä pääsiäisenä säväyttää ihanalla viljelijäsamppanjalla, Côte des Blancsin klassikkoalue tarjoaa siihen mainion vaihtoehdon. Biodynaamisesti tarhojaan viljelevän Pierre Larmandierin hurmaavan kuiva ja vivahteita pursuava taidonnäyte on loistoaperitiivi pääsiäisaterian alkuun. Toimii oivasti myös parsan, savulohen ja keväisten munaruokien kanssa.
Larmandier-Bernier Longitude Blanc de Blancs Premier Cru Champagne Extra-Brut, Alko 934887, 54,20 €
Sanna Pöyry
Karitsankareen kanssa – tai ilman
Pohjois-Rhônen syrah on pääsiäisen ykköstykki. Dard & Ribo Saint-Josephin tumman marjaisaa ja tasapainoista makuprofiilia koristelee alueen viineille tyypillinen lihaisa puraisu. Eloisa ja herkullinen punaviini, joka sopii erityisen hyvin grillatun karitsankareen kanssa, mutta pelittää, vaikka grilli olisi kylmä ja liha unohtunut kaupan kassalle.
Dard & Ribo Saint-Joseph 2016, Alko 923824, 39,90 €
Ilkka Sirén
Kevätkananpojan seuraksi
Oranssiviini tuo vaihtelua pääsiäispöytään! Tämä katalonialainen biodynaaminen oranssi natuviini on kypsän hedelmäinen, yrttinen, anismainenkin sekä runsaan hapokas. Intensiivinen viini passaa mainiosti appelsiini-yrttivoilla hunnutetun kevätkananpojan kylkeen.
Loxarel A Pèl Blanc 2018, Erikoiserä 591757, 19,99 €
Kalle Naatula