viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Poronvasan paahtopaisti

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista paistista jänteet ja ylimääräiset rasvat. Sido paisti puuvillalangalla jos se on kovin repaleinen. Mausta paisti runsaalla suolalla, pippurilla ja hiero pintaan timjamin lehtiä. Paista paistinpannulla joka puolelta kauniin ruskeaksi. Puolita kuoritut sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa paistinpannulla. Kääri paisti sipuleiden kanssa foliopaperiin tiukasti ja työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

800 g poron paahtopaistia

4 oksaa tuoretta timjamia

10 kpl pientä salottisipulia

mustapippuria myllystä

suolaa myllystä

voita

Valmistusohje

Poista paistista jänteet ja ylimääräiset rasvat. Sido paisti puuvillalangalla jos se on kovin repaleinen. Mausta paisti runsaalla suolalla, pippurilla ja hiero pintaan timjamin lehtiä. Paista paistinpannulla joka puolelta kauniin ruskeaksi. Puolita kuoritut sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa paistinpannulla. Kääri paisti sipuleiden kanssa foliopaperiin tiukasti ja työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Kun paistomittarin sisälämpötila näyttää 54 astetta, nosta liha pois uunista ja anna vetäytyä folion sisällä vielä 20 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoile paisti reilusti voilla höystetyn perunamuhennoksen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä