viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
viinikoulu
Opi viineistä

Kevään viinikoulut ovat täällä!

20.01.2023 Viinilehden toimitus

Viinikoulu jatkuu rennolla otteella Hima & Sali -ravintolassa keväällä 2023. Tervetuloa mukaan!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Mikä viinikoulu?

Viinikoulun ote on rento ja välitön. Kysymykset ovat sallittuja, eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Viinistä etsitään nautintoa sekä kiinnostavia makuja ja tuoksuja. Jokaisena viinikouluiltana tarjolla on 6 huolella valittua, laadukasta viiniä.

Vetäjät: Viinikoulua vetävät Suomen johtavat viiniasiantuntijat, viinikoulun rehtori Mika Vanne (Winesense Oy) ja Viinilehden viinihörhö Antti Rinta-Huumo. Saatamme saada mukaan myös pari vierailevaa tähteä – näistä ilmoitamme myöhemmin.

Missä? Viinikouluillat pidetään kello 17.30 alkaen Helsingissä Hima & Sali -ravintolassa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C.

Viinilehden Bouquet Clubin jäsenenä maistelet edullisemmin! Liity klubiin tästä!

HUOM! Ilmoittautuminen Viinikouluun on sitova. Mahdolliset peruutukset 7 vrk ennen tapahtumaa. Tapahtuma maksetaan paikan päällä.

Kevään viinikoulut

6.2. Mitä viinistä voi maistaa – Chile

Viinikoulu johdattaa viineihin ja viinien maistamisen saloihin Suomen suosituimman viinimaan, Chilen viineillä. Koulussa opitaan perusasioita viineistä ja viinin maistamisesta maistelemalla herkullisia viinejä Chilen eri alueilta ja eri rypäleistä. Tästä alkaa viinivuosi! Varaa paikkasti täältä.

28.2. Barolo, Amarone, Brunello… Italian klassikot

Viinikoulu kaivaa esiin Italian klassikoita eri alueilta niin pohjoisen Piemontesta kuin etelämpääkin. Tutustutaan perinteisiin viinityyleihin ja maistellaan maukkaat ja edustavat esimerkit. Tanniinejakaan ei pelätä!

Luvassa mahtavia makuja Italian ystäville! La dolce vita! Varaa paikkasi täältä.

28.3. Tinta ja Touriga: Portugalin viinit

Portugali on noussut nopeasti suomalaisten suosioon. Se uhkaa jo Espanjan kolmossijaa punaviineissä. Kevään korvalla viinikoulussa tutustutaan Portugalin rypäleisiin ja viinialueisiin ja pohditaan syitä suosion takana. Illan lopuksi otetaan vielä pienet portit. Tule valitsemaan suosikkisi! Varaa paikkasi täältä.

24.4. Peruscuveesta prestigeen: Ihanat Samppanjat

Samppanja ei esittelyjä kaipaa. Viinikoulu tutustuttaa kuplien tarinoihin ja tarjoilee laadukkaan setin erilaisia ja eri tyylisiä samppanjoita kevään kunniaksi. Onko tyylisi hienostunut vai kypsän paahteinen? Varaa paikkasi täältä.

22.5. Rosoinen Riesling

Rieslingin herkulliset aromit ja huikeat hapot tekevät siitä loistavan viinin sekä ruoalle että seurusteluun. Kevään vimeisessä viinikoulussa tutustutaan monipuoliseen rieslingiin ja maistetaan eri tyylisiä rieslingejä niin Saksan klassikkoalueilta kuin muualtakin. Joko on vesi kielellä? Varaa paikkasi täältä.

Lue lisää

Viinilehden Viinikoulut ovat palanneet!

14.09.2022 Viinilehden toimitus

Tiesitkö tämän Bourgognesta?

03.02.2018 Mika Vanne

Keskeisimmät punaiset rypäleet

14.09.2015 Teksti Viini-lehden toimitus + Kuvat Kati Närhi

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä