Keskeisimmät punaiset rypäleet

Viiniopas

viini_0615_viinikoulu_lasi_pullo_kati_narhi_juttukuva_puolikasViinien harrastaminen ei ole salatiedettä. Hyvään alkuun pääsee jo hallitsemalla keskeisimmät opit.

Viinilehti.fi-sivuston uudessa juttusarjassa käydään läpi viinien harrastamisen perusteet. Liikkeelle lähdetään punaviineistä ja punaisista rypäleistä.

Jancis Robinsonin suurteos Wine Grapes määrittelee 1 368 eri rypälelajiketta. Harrastajalle riittää pienempikin määrä.

Viisi tärkeintä punaista

Cabernet Sauvignon. Keskitäyteläisiä tai täyteläisiä ja melko tanniinisia viinejä. Tunnistaa vahvasta mustaherukkaisesta tuoksusta.

Pinot Noir. Lajike heijastaa kasvupaikkaansa ja on vaativa sen suhteen. Viinejä kevyistä keskitäyteläisiin. Punaisten marjojen aromeja, runsaasti happoja, vähän tanniineja.

Syrah (Shiraz). Viileämmillä alueilla marjaisen pippurisia, melko täyteläisiä viinejä. Lämpimillä alueilla hyvin tuhteja ja mausteisia viinejä.

Tempranillo. Hyvin erilaisia viinejä, joita yhdistää runsas hedelmäisyys. Espanjassa viinit ovat usein pitkään tammitynnyreissä, jonka johdosta ne ovat runsaan paahteisia ja makean mausteisia.

Sangiovese. Valtaosaltaan keskitäyteläisiä viinejä, jotka ovat melko särmikkään marjaisia, yrttisiä ja hennon savuisiakin.

Punaviineihin ja punaisiin rypäleisiin perehdytään syvällisemmin Viini-lehden Viinikoulussa syksyn aikana. Katso koko herkullinen lukujärjestys ja tule mukaan!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä