viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden viinit

Boksit järjestykseen – Vuoden hanaviinit 2018 on valittu!

21.06.2018 Juha Berglund + Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

Vuoden hanaviinit 2018 on valittu! Ykköseksi kiilasivat muhevan herkullinen kalifornialainen punaviini ja raikkaan hedelmäinen saksalainen valkoviini. Lue lisää!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Vuoden hanaviinit on nyt valittu. Ykköseksi kiilasivat tänä vuonna muhevan herkullinen kalifornialainen punaviini ja raikkaan hedelmäinen saksalainen valkoviini.

Vuoden punainen hanaviini on mehevän muheva Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2016 Kaliforniasta. Valkoinen hanaviinivoittaja on mineraalisen raikas saksalainen Deep Roots Riesling Trocken 2017.


Gnarly Head Old Vine Zinfandel hanapakkaus 2016

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kalifornia
36,90 €
3 l
Löytö
Lue lisää

Deep Roots Riesling Trocken hanapakkaus 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Pfalz
37,99 €
3 l
Löytö
Lue lisää

Raadin kommentit:

Hyvän hanaviinin tulee olla helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen, koska hanapakkausviinejä käytetään usein seurusteluviineinä ja ruokajuomina isommillekin seurueille, joissa yhtä yhteistä suosikkiviinityyliä on vaikea löytää. Viinin pitäisi taipua myös esimerkiksi buffetpöydässä useille ruokalajille.

Tänä vuonna huomioimme kiinnittyi sekä valko- että punaviinien keskenäiseen samankaltaisuuteen – jäimme kaipaamaan hiukan rohkeammin valtavirrasta poikkeavia hanapakkauksia.

Punaviineissä tuntuu nyt olevan muodissa kypsän hedelmäiset, jäännössokeriset ja hyvin muhevat punaviinit, joissa on hillomaisiakin piirteitä.

Valkoviineistä erotimme kolme eri trendiä: yrttisen mausteiset ja vihreäsävyttäiset hapokkaat sauvignon blancit, suutuntumaltaan leveämmät ja täyteläisemmät chardonnay-tyyppiset viinit sekä kukkaiset ja raikkaan hedelmäiset rieslingit.

Meitä viehätti vuoden hanapakkausvalintojen lisäksi punaisista eniten Da Sergio Organic 2017, Antiche Terre Solo Passione Rosso 2015 ja viime vuoden voittaja 2u Duas Uvas 2017 -viinit. Valkoviinien puolelta loppusuoralla olivat voittajan lisäksi Casillero del Diablo Chardonnay 2016, Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2017, Tausendhügel Dry Riesling 2017 ja Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer 2016.


Tule mukaan juhlimaan!

Vuoden roseeviini palkitaan 14.11.2018 Viini Wine Awards -gaalassa Helsingissä. Tule maistamaan ja juhlistamaan Viini-lehden valintoja Vuoden viineiksi kanssamme.

Liput tulevat myyntiin syyskuussa. viiniwineawards.fi


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsivat vuoden hanaviinit nyt kolmatta kertaa. Vuoden hanaviinit valittiin Alkon vakiovalikoiman tuotteista, jotka ovat saaneet lehden uutuusarvioissa ja Viinistä viiniin -kirjassa ja sen tietokannassa parhaat arviot. Viinit maistettiin sokkona ja päätökset tehtiin ennen viinien paljastamista. Viinit arvioitiin tutuin kriteerein: teknisen laadukkuuden ja puhtauden lisäksi tärkeää oli tasapainoisuus viinin eri elementtien välillä. Alkukarsinnan jälkeen finaalivaiheessa maistettiin kaikkiaan 26 punaista ja 21 valkoista hanaviiniä.

Kaikki vuoden voittajaviinit julkaistaan Viini-lehdessä ja palkitaan Viini Wine Awards -gaalassa marraskuussa.

Kaikki viiniarviot on luettavissa Viinistä viinin -vuosikirjasta, Viinilehti.fi -sivuilta ja Viinistä viiniin -applikaatiosta. Uutuusviinien arviot löytyvät aina tuoreimmasta Viini-lehdestä.

Lue lisää

Viinilehden Vuoden viinit – vuoden 2023 parhaat pullot!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen

5 x ihana riesling – valitse valkkari tai rosee, kuplilla tai ilman!

23.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä