Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Viinilehden Vuoden valkoviini on luonteikas Viuran ja Maturana Blancan sekoitus Espanjan perinteikkäältä punaviinialueelta Riojasta. Hopealle nousi vivahteikas riesling Chilestä. Pronssia sai portugalilainen herkku, joka poikkeaa voittajan tapaan rypälelajikkeiltaan valtavirrasta.
Luonnollisesti ja pehmeästi kuplivat pét natit (pétillant naturel) taipuvat niin juhlamaljoiksi, seurusteluun kuin ruokaviineiksi. Sommelier Aino Tuomikoski poimi pruuviin neljä luonteikasta kuohuvaa.
Keittiöpäällikkö Kalle Tanner neuvoo vaihe vaiheelta, miten paloittelet karitsan takajalan.
Pohjois-Espanjan Riojassa sijaitsevaa Marqués de Cáceres -viinitilaa johtava Cristina Forner nosti talon tuntemattomuudesta koko maailman huulille. Ranskan Bordeaux’sta vaikutteensa saaneella riojalaistilalla tehdään elegantteja punaviinejä, joissa herkullinen hedelmä loistaa pääosassa.
Mikä on ollut sesongin yllättävin viini-ruokayhdistelmä? Viinilehden viiniarvioijat paljastavat suosikkinsa.
Herkkusuun matka Englannin lounaiskolkkaan tarjoaa maukkaita yllätyksiä jylhissä maisemissa. Cornwallin rannikko on upea.
Australia on yli 60 eri viinialueen ja tuhansien viinitilojen maa. Viiniköynnökset, kuten australialaiset itsekin, ovat löytäneet kotinsa pääosin maan rannikoilta, jossa mereltä puhaltavat tuulet näyttelevät merkittävää osaa laatuviinien valmistuksessa. Tämän tietää Etelä-Australiassa sijaitsevan kalkkikivirannikon viinipioneeri Wynns Coonawarra Estate.
Jukolan Juuston cheddarvalikoimasta löytyy kekseliäitä makuja, kuten kuusenkerkkää ja punaviiniä. Mutta millainen on oikeaoppisen cheddarin valmistusprosessi?
Talviviikonloput huutavat hemmottelua! Armigero Barbera d’Asti Superiore 2021 ja karitsaburger on kombo, jonka ääressä mieli lepää.
Rituaalit ja symbolit tekevät meille hyvää enemmän kuin uskommekaan. Kilistely toimii kuin esirippu, se merkitsee hetken erityisyyden.
Negroni sbagliato on kevyesti kupliva versio perinteisestä negronista. Punaisen vermutin, katkeron ja kuohuviinin yhdistelmä koukuttaa.
Kolme ravintolaa kertoo, miten juomasuositukset ja viinipaketit syntyvät. Asiakkaille oikea juomaparitus on entistä tärkeämpi asia.