Riojan mehukasta garnachaa

Viinivinkki 32/2017

Zinio Garnacha 2016

Zinio Garnacha 2016

426807, Alkon tuotesivu

Punaviini / DOCa Rioja / Espanja
Patrocinio
Garnacha
Kevyempi lasipullo
9,99 € (0,75 l)

Arvio: Kypsän marjainen, mustikkainen, kirsikkainen, mehevän paahteinenkin tuoksu. Melko täyteläinen maku on suutuntumaltaan mehukas. Tuoksun aromien lisäksi maussa on makeita mausteita - jopa nahkaisuutta. Kokonaisuus jättää tasaisen, kypsän hapankirsikkaisen, suunmyötäisen ja varsin pitkän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen lihaviini.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Munakoisorulla kätkee sisäänsä aromikkaan juuston

Ainekset

4 annosta, noin 10 rullaa
gluteeniton, kasvis
30 min + 20 min uunissa
*
2 munakoisoa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa
rouhittua mustapippuria
200 g (luomu)fetajuustoa (tai Vuohentuorejuustoa)
1 ruukku basilikaa

Valmistusohje

1. Pese munakoisot ja leikkaa ne pitkittäin noin 0,5 cm ohuiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa molemmin puolin ja anna levätä huoneenlämmössä noin 20 min.
2. Paahda pinjansiemenet keskilämmöllä kuivalla pannulla.
3. Pyyhi suola munakoisojen pinnasta. Tarvittaessa voit huuhdella ja kuivata viipaleet.
4. Pariloi munakoisoviipaleet parilapannulla tai paista paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri molemmin puolin.
5. Sekoita keskenään öljy ja balsamico ja sivele munakoisot seoksella. Mausta pippurilla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
6. Sekoita kulhossa juusto (voit halutessasi pehmentää juustoa lisäämällä tilkan kermaa, maitoa tai vettä) ja paahdetut pinjansiemenet.
7. Laita 1-2 isoa basilikanlehteä jokaisen munakoisoviipaleen päälle. Levitä noin 1 rkl juustoseosta munakoisoille. Pyöräytä rulliksi.
8. Asettele rullat leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.
9. Tarjoile itsekeitetyn tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki: Lisukkeeksi munakoisorullille sopii esimerkiksi tomaattikastike, vihersalaatti ja ilmakuivattu kinkku.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä