Sauvignon Blancin aromaattisuutta savusimpukka-shotille

Viinivinkki 3/2019

Waimea Sauvignon Blanc 2017

Waimea Sauvignon Blanc 2017

559917, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Nelson / Uusi-Seelanti
Waimea
Sauvignon Blanc
14,09 € (0,75 l)

Melko voimakas, kuiva valkoviini on aromeiltaan vihertäväsävytteinen, mustaherukkainen ja karviaismarjainen - aromaattiset kalaruoat.

Arvio: Pirteän eloisa, nuorekas ja aromaattinen tuoksu on avoin ja rehevä. Siitä voi erottaa muun muassa mustaherukoiden ja karviaisten aromeja. Melko voimakas, kuiva maku seuraa aromeiltaan vihertäväsävytteistä tuoksua. Rapsakat hedelmähapot nostavat veden kielelle ja viini on olemukseltaan pirtsakka. Jälkivaikutelma on pitkä ja hedelmäisen puhdaspiirteinen.

Ruokasuositus: Aromaattiset, varsinkin savustetut kalaruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Savusimpukat viimeistelevät suuntäyttävän purjo-fenkolishotin

Tämän viikon viinivinkki saa seurakseen Suvi Rüsterin reseptillä valmistuvan, talvisilla keleillä maistuvan keiton.

Ainekset

8 pikku- tai 4 isoa annosta
gluteeniton, munaton
30 min
*
1 (170 g) purjo
1 (200 g) fenkoli
6 dl kanalientä
1/2 sitruuna (raastettu kuori)
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl savujuusto-ruokakermaa
1 rkl maizenasuurustetta
1 tlk (200 g) savustettuja simpukoita
1 dl lehtipersiljaa tai kirveliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Halkaise purjo ja fenkoli. Huuhtele huolellisesti. Poista fenkolista kanta. Leikkaa purjo ja fenkoli paloiksi.
2. Kuumenna kanaliemi. Lisää fenkoli, purjo ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Keitä 10 minuuttia.
3. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi. Kaada keitto takaisin kattilaan.
4. Sekoita ruokakerma ja maizena kipossa. Kaada seos keiton joukkoon. Kuumenna keittoa pari minuuttia sekoitellen, kunnes keitto hieman sakenee.
5. Kaada keittoa pieniin annoskippoihin. Lisää joukkoon savustettuja simpukoita ja yrttiä.

Vinkki: Keiton voi valmistaa hyvin jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Lämmitä juuri ennen tarjoilua.

Waimean intensiivistä aromikkuutta lasiin ja nautinto on valmis!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä