Vuoden luomuvalkoinen samettiselle keitolle

Viinivinkki 7/2018

Spanier Gillot Riesling Kalkglimmer 2015

Spanier Gillot Riesling Kalkglimmer 2015

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Qualitätswein Rheinhessen / Saksa
Spanier-Gillot

Luomu
17,85 € (0,75 l)

Ryhdikäs kuiva valkoviini on ryhdikäs, nuorekas ja mineraalinen - varsin tyylikäs - runsaat kalaruoat ja äyriäispastat hapokkaiden kastikkeiden kera.

Arvio: Avoin ja kukkainen tuoksu muistuttaa sitrushedelmiä sekä vihreitä omenoita. Siinä on myös mineraalisuutta sekä savuisuutta. Ryhdikäs kuiva maku on nuorekas ja eloisa. Siinä on myös sitrusmaista hapokkuutta, joka nostaa veden välittömästi kielelle. Viinissä on myös särmikästä mineraalisuutta joka puolestaan tuo syvyyttä ja intensiivisyyttä. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän, tiiviin ja samalla mehukkaan, kukkaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaammat kalaruoat ja äyriäispastat hapokkaiden kastikkeiden kera.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis, mutta kehittyy

Kermainen palsternakkakeitto viimeistellään aromikkaalla lohipastramilla

Suosittelisin viinille kermaista palsternakkakeittoa lohipastramin kera. Aloita valmistamalla pastrami. Irrota lohifileestä ruodot ja nahka. Poista myös nahan ja lihan välissä ollut harmaa rasva. Leikkaa puhdistetusta lohifileestä pituussuuntaan 2-3 cm paksuisia ”pötköjä”. Mausta filetangot tasaisesti suolalla, mustapippurilla ja juustokuminalla. Kääri kalatangot tiukasti tuorekelmun sisään jokainen erikseen ja anna maustua jääkaapissa noin 2-3 tuntia. Poista kelmut ja paahda nopeasti kuumalla pannulla kalapötköihin kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kääri kalat uudelleen tuorekelmuun ja nosta kylmään.

Valmista palsternakkakeitto. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää joukkoon tilkka valkoviiniä, punaista maitoa ja kahvikermaa niin että sipulit ja palsternakat juuri peittyvät. Mausta suolalla ja lisää muutama maustepippuri. Varo laittamasta liikaa, sillä maustepippurissa on hyvin voimakas maku. Hauduta sipulit ja palsternakat kypsiksi, poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa saadaksesi keittoon haluamasi paksuuden. Ota lohipötköt kylmästä ja poista kelmut. Leikkaa pötköt 2-3 sentin paloiksi ja lämmitä niitä hetkinen uunissa. Nosta lämmennyt lohipastramin palanen tai palaset keittolautaselle ja kaada kuumaa keittoa ympärille. Koristele annos silputulla ruohosipulilla ja nauti vuoden valkoisen luomuviinin kera!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä