Luonteikasta punaviiniä Mencia -lajikkeesta

Viinivinkki 46/2018

Regina Viarum Mencia 2016

Regina Viarum Mencia 2016

452277, Alkon tuotesivu

Punaviini / DO Ribeira Sacra / Espanja
Regina Viarum
Mencía
13,99 € (0,75 l)

Arvio: Kypsän marjainen tuoksu on melkoisen mehevä. Siinä on makeiden marjojen lisäksi paahteista vivahdetta, makeaa mausteisuutta, nahkaisuutta ja jopa kukkaisuutta. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on aistittavissa mustikkaa, karhunvatukkaa, luumua ja hentoa kahvia. Mehukas suutuntuma ryhdittyy pehmeiden tanniinien ja kirsikkaisen hapokkuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää tasaisen, hennon nahkaisen ja rustiikkisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen ruokaviini vaikkapa noutopöytiin, sekä kasvisruokien seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Paahdettu valkosipuli ja rosmariini antavat pastalle viimeisen silauksen

Voit valmistaa Mencia -lajikkeesta valmistetun punaviinin kumppaniksi vaikkapa maukkaan mehevän palsternakkapastan Suvi Rüsterin ohjeen mukaan.

Ainekset

4 annosta
kasvis, munaton
25 min + 10 min pastan keittämiseen
*
3 kokonaista valkosipulia
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 palsternakka
100 g voita
3 rkl rosmariinia hienonnettuna
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl salviaa tai rosmariinia hienonnettuna
mustapippuria myllystä
*
Lisäksi:
300 g ohutta nauhapastaa
vettä
suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa valkosipulien päistä ohut viipale pois niin, että valkosipulin kynnet tulevat esille. Nosta valkosipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle oliiviöljyä.
2. Paahda valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes valkosipulin kynnet ovat pehmeitä ja kauniin kullanruskeita. 3. Kuori valkosipuleiden paahtuessa palsternakka ja leikkaa esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi, pitkiksi lastuiksi.
4. Kuutioi voi paistinpannulle. Sulata keskilämmöllä. Kun voi ei enää kupli pannulla, purista paahtuneista valkosipuleista kynnet pannulle. Lisää joukkoon hienonnettu rosmariini. Paista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon palsternakkalastut. Nosta pannu liedeltä.
5. Keitä nauhapasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta lävikössä ja sekoita pannulle valkosipulivoin joukkoon.
7. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa. Lisää tuoretta hienonnettua salviaa tai rosmariinia. Rouhaise päälle mustapippuria.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä