Alsacen aromikkuutta kinkku-juustokääröille

Viinivinkki 23/2017

Pfaff Pinot Gris 2015

Pfaff Pinot Gris 2015

007485, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AC Alsace / Ranska
La Cave des Vignerons de Pfaffenheim
Pinot Gris
14,98 € (0,75 l)

Kypsän hedelmäinen, eksoottisia vivahteita, makeita mausteita ja parfyymisyyttäkin tarjoava, puolikuiva ja hennon öljymäinen valkoviini maustetumman itämaisen keittiön seuraan.

Arvio: Kypsän hedelmäinen, melko leveä tuoksu tuo mieleen aprikoosin, punaisen omenan, makeat mausteet ja siinä on erotettavissa myös parfyymisyyttäkin. Puolikuiva maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Siinä on erotettavissa myös kuivattuja hedelmiä, persikkaa ja ananashilloa. Viinin suutuntuma on luonteeltaan jopa hieman öljyinen. Kokonaisuus saa kaipaamaansa ryhtiä tuntuvasta hapokkuudesta, joka kannattaa kokonaisuutta pitkään, eksoottisen hedelmäiseen suunmyötäiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Itämaisen keittiön hieman maustetummat ruoat kaloista, äyriäisistä tai vaaleasta lihasta. Myös runsaat salaatit ja juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Aromaattinen juustoherkku alkupalaksi tai noutopöytään

Tämä herkullinen viini maistuu mukavasti aromikkaan, italialaishenkisen alkupalan kanssa.

Aloita keittämällä balsamietikasta, sokerista ja muutamasta timjaminoksasta tiivismakuinen siirappi. Hanki kaupasta kokonaisia mozzarella -juustoja. Valuta juusto hyvin. Asettele juustolle muutama salvian lehti ja kääri pallukka parmankinkkuviipaleisiin. Pyri saamaan juusto täysin kinkkuviipaleiden peittoon. Kuumenna grilli ja grillaile parmankinkku-juustokääröt varovasti käännellen niin, etteivät kääröt avaudu. Juuston ei tarvitse täysin kuumentua sisältä, riittää kun kääröt hieman lämpenevät. Grillaa samalla kokonaisia herkkusieniä. Leikkaa sienet grillauksen jälkeen puoliksi, nostele puolikkaat kulhoon ja mausta ne pippurilla, ripauksella suolaa, muutamalla tipalla sherryviinietikkaa ja tuoreella timjamilla.

Nostele mozzarella-kääröt tarjoiluvadille ja koristele lusikoimalla hieman siirappia raidoiksi kääröille. Asettele puolikkaat sienet ympärille. Voit tarjota tämän herkun myös huoneenlämpöisenä.

Mikäli tarjoat kääröt alkuruokana, valmista salaattipohja suosikkisalaateistasi repimällä ne kulhoon ja sekoittamalla joukkoon pikku tilkka balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Nostele salaattia lautaselle, aseta käärö päälle, lisää annokseen sieniä ja viimeistele balsamisiirappiraidoilla.

Nauti eksoottisen Pfaffin Pinot Gris’n kera!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä