Puhdaspiirteisen eloisaa Chardonnayta

Viinivinkki 13/2014

Old Coach Road Unoaked Chardonnay 2013

Old Coach Road Unoaked Chardonnay 2013

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Nelson Chardonnay / Uusi-Seelanti
Seifried
Chardonnay
13,99 € (0,75 l)

Arvio: Raikkaan hedelmäinen tuoksu, josta voi aistia sitrushedelmiä, kuten limeä. Tuoksua sävyttävät myös mineraaliset vivahteet. Maku on kuiva, mutta tuoksua myötäilevästi hedelmäinen ja raikas. Maussa on reilusti puhdaspiirteistä omenaisuutta ja päärynää. Tasainen suutuntuma saa eloisuutta pirteästä hapokkuudesta, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Monipuolinen kala- ja äyriäisviini. Myös miellyttävä aperitiivi.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon viinivinkissäni, valkoisessa Chardonnay-viinissä on raikkaan hedelmäinen tuoksu, josta voi aistia sitrushedelmiä kuten limeä. Tuoksua sävyttävät myös mineraaliset vivahteet. Maku on kuiva, mutta tuoksua myötäilevästi hedelmäinen ja raikas. Maussa on reilusti puhdaspiirteistä omenaisuutta ja päärynää. Tasainen suutuntuma saa eloisuutta pirteästä hapokkuudesta, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Mustajuurimuhennoksen kaveriksi grillataan mehevää lohta

Viikonlopun mukava sääennuste houkuttelee kaivamaan grillit talviteloilta ja laittamaan parilan kuumaksi. Hedelmäisen viinin seuraksi grillissä valmistuu helposti mehevä lohipala, ja kalan seurana maistuu muhennettu mustajuuri.

Aloita lisukkeen valmistamisella. Kuori ja viipaloi tai kuutioi mustajuuri pieneksi. Leikattu mustajuuri kannattaa laittaa sitruunalla höystettyyn veteen odottamaan, sillä se tummuu varsin nopeasti.

Hienonna sipulia tai halutessasi punasipulia. Pilko myös sientä. Tässä voit käyttää mitä tahansa sieniä, joita saat hankittua. Sulata reilu määrä pakasteherneitä.

Kuumenna kattilassa tai padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä pilkotut mustajuuret, hienonnettu sipuli ja sienet. Mausta suolalla. Kun sipulit ja mustajuuret alkavat hieman pehmenemään, lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja kiehuta kunnes viini on haihtunut pois. Lorauta tämän jälkeen mukaan kermaa ja kiehuta kunnes se hieman paksuuntuu. Lisää joukkoon herneet, reilusti hienonnettua ruohosipulia ja muutama nokare voita. Sekoita ja tarkista maku. Pidä lämpimänä.

Kuumenna grilli ja aseta ruodoista puhdistettu, suolalla ja pippurilla maustettu lohipala nahka alaspäin grillin parilalle. Grillaa miedolla lämmöllä vain nahkapuolelta. Voit jättää kalan yläpinnalta hieman läpikuultavaksi. Purista lopuksi kalan pintaan tuoretta sitruunan mehua.

Nostele lautaselle täyteläistä mustajuurimuhennosta ja aseta päälle mehevä lohipala. Nauti raikkaan Chardonnayn kera

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä