Aromaattinen sauvignon blanc vuohenjuustopastalle

Viinivinkki 15/2018

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc 2017

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc 2017

584787, Alkon tuotesivu

Valkoviini / WO Western Cape / Etelä-Afrikka
Nederburg
Sauvignon Blanc
Paikallinen ekosertifiointi
10,49 € (0,75 l)

Melko runsas valkoviini on kuiva, mutta hedelmäisen täyteläinen, herukkainen, karviaismarjainen ja greippinen - aromikkaat kalaruoat.

Arvio: Aromaattisen vihertäväsävytteinen tuoksu muistuttaa herukkapensaan lehtiä, raparperia sekä kypsiä sitrushedelmiä. Melko runsas maku on kuiva, vaikkakin suutuntumaltaan hedelmäisen täyteläinen. Aromeiltaan se seuraa vihertäväsävytteistä ja yrttistä tuoksua. Kokonaisuus nostaa miellyttävästi veden kielelle. Viini jättää kypsiä karviaisia ja kypsiä greippihedelmiä muistuttavan, lämminhenkisen mehevän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat, kuten savustetut ja graavatut kalaruoat. Mehukas aperitiivi.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Viinin seuralaiseksi valmistuu vuohenjuustolla höystetty pasta-annos tomaattivinaigreten kera

Aloita annoksen valmistaminen tomaattivinaigretesta. Hienonna reilusti salottisipulia. Nosta hienonnettu sipuli kattilaan ja lisää öljyä niin että sipuli juuri ja juuri peittyy. Lämmitä miedolla lämmöllä öljyä sipulin pehmentämiseksi. Lisää joukkoon reilusti tuoretta timjamia ja rouhaise sekaan mustapippuria. Leikkaa tomaattia pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan yhdessä hienonnetun ruohosipulin kanssa. Viimeistele vinaigrette lisäämällä siihen balsamietikkaa niin, että saat kastikkeeseen napakan maun. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna maustua.

Lämmitä toisessa kattilassa kermaa muutaman tuoreen timjamioksan kera. Anna kiehahtaa ja sammuta levy.

Keitä pasta (vaikkapa tagliatelle) toisessa kattilassa. Varo keittämästä liian kypsäksi. Valuta pasta hyvin. Sekoita pastan joukkoon joukkoon valmistamasi vuohenjuustokerma, josta olet poistanut timjaminoksat.

Kuumenna ja lisää kuuman pastan joukkoon pilkottua vuohenjuustoa. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja mausta suolalla. Tarkista maku.

Nostele lautaselle mehevää pastaa ja kruunaa annos lusikoimalla annokselle hieman valmistamaasi tomaattivinaigrettea.

Kaada lasiin raikasta sauvignon blancia ja nauti.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä