Mausteista eksoottisuutta suuntäyttävän possuannoksen kylkeen

Viinivinkki 52/2016

Matetic EQ Organic Chardonnay 2013

Matetic EQ Organic Chardonnay 2013
Luonteikas viini

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / DO San Antonio / Chile
Vinos y Turismo
Chardonnay
Luomu
(0,75 l)

Leveän eksoottinen, kermainen, pähkinäinen ja paahteisen runsas valkoviini vaalean lihan ja punalihaisen kalan seuraan.

Arvio: Leveä ja avoin tuoksu on kypsän hedelmäinen. Siinä on punaista omenaa, kermaisuutta ja pähkinää. Leveän hedelmäinen, eksoottinen maku tuntuu suussa lähes makealta. Viinin hedelmäisyyttä sävyttää tuoksun aromien lisäksi paahteisen tammikypsytyksen tuoma mausteisuus. Maku saa eloa kypsästä sitrusmaisesta hapokkuudesta. Leveän runsas kokonaisuus kantaa pitkään, voi-aromiseen ja kermaiseen, pähkinäiseen, kypsän meloniseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Selkeämakuinen vaalea liha. Myös runsaat punalihaiset kalat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Aromikkaat ja täyteläiset lisukkeet täydentävät possunkylkiannoksen

Vaikka jouluna onkin saatettu nauttia melkoisesti kinkkua, suosittelisin valmistamaan tälle vuoden viimeiselle viinivinkille mehevän possuannoksen ylikypsästä kyljestä. Tämä annos toimii vaikkapa uuden vuoden vastaanottajaisten runsaana alkuruokana – tai tietenkin pääruokana. Ylikypsää possunkylkeä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista ja halleista. Poista mahdollinen nahka, mutta jätä siihen reilusti nahan alta löytyvää rasvaa. Leikkaa kylki mukaviksi annospaloiksi.

Kuumenna paistinpannu ja ota kyljen rasvapuolelle kaunis pintaväri. Nostele annospalat uunivuokaan pannulla paistamasi pinta ylöspäin. Lämmitä loppuun noin 150 asteisessa uunissa. Liha on jo kypsää, joten tehtäväksesi jää ainoastaan sen lämmittäminen.

Valmista lisukkeeksi maukasta kaalihöystöä. Suikaloi punakaalia ja hienonna sipulia sekä valkosipulia. Kuumenna kattilassa öljyä ja freesaa nopeasti kaalit ja sipulit. Ripottele kattilaan sokeria ja suolaa. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja lorauta sinne myös hieman punaviiniä sekä balsamietikkaa. Hauduta kaali kypsäksi ja tarkista maku.

Kuumenna paistinpannu ja paista siinä suikaloitua pekonia rapeaksi. Nosta rapeat pekonisuikaleet talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Lisäkkeeksi voit valmistaa esimerkiksi rikotuista ohranjyvistä risoton tapaan valmistettua”ohrattoa”.

Nosta mehevää ohrattoa keskelle lautasta. Paina lusikalla ”pesä” ohrattoon ja nostele siihen kaalihöystöä. Asettele kylkipala höystölle ja viimeistele kokonaisuus rapeilla pekonisiivuilla.

Nauti eksoottisen hedelmäisen chardonnayn kera. Maukasta vuodenvaihdetta kaikille!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä