Eksoottinen etelä-afrikkalainen Chardonnay possunkyljelle

Viinivinkki 37/2018

Lourensford The Dome Chardonnay 2017

Lourensford The Dome Chardonnay 2017

565637, Alkon tuotesivu

Valkoviini / WO Stellenbosch / Coastal Region, Etelä-Afrikka
Lourensford Estate
Chardonnay
13,30 € (0,75 l)

Leveän hedelmäinen, moniulotteinen, eksoottinen, reilun tammikypsytyksen tuoman paahteisuuden ja makean mausteisuuden leimaama viini vaaleiden liharuokien seuraksi.

Arvio: Kypsän hedelmäinen, moniulotteinen tuoksu. Siinä on lähes eksoottista hedelmää, kuten ananasta ja mangoa. Lisäksi tuoksua sävyttää tuntuva paahteisen tammikypsytyksen tuoma makea mausteisuus. Leveä, tuoksun aromit toistava maku on kuiva, mutta runsaan hedelmäinen. Maussa on lisäksi kermaisuutta ja paahteista pähkinää. Viinin leveä suutuntuma saa tasapainoa makean mausteisuuden lisäksi lähes hillottua sitruksisuutta muistuttavasta hapokkuudesta. Viini jättää hieman suuta supistavan, hennon kermaisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset vaaleat liharuoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Löytö
Valmis juotavaksi

Aromikas glaseeraus viimeistelee possunkyljen

Ainekset

noin 4 annosta
munaton. maidoton
*
noin 1 kg luutonta porsaankylkeä nahalla tai ilman
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sipuli
3 laakerinlehteä
2-3 oksaa rosmariinia
1 tlk (à 3,3 dl) olutta tai vettä
*
Glaseerauskastike:
2 1/2 dl omenasosetta
5 dl appelsiinimehua
1 dl vaahterasiirappia
*
Pellin voiteluun:
1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Pyyhi liha kuivaksi. Voit halutessasi poistaa nahan, mutta jätä rasva pintaan. Suolaa ja pippuroi liha kauttaaltaan. Nosta liha uunivuokaan, joka on mahdollisimman samankokoinen.
2. Kuori ja lohko sipuli. Lisää vuokaan sipulilohkot, laakerinlehdet, rosmariinit ja olut. Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja nosta 150-asteiseen uuniin noin neljäksi tunniksi.
3. Keitä glaseerauskastike. Mittaa aineet kattilaan ja anna kiehua hissukseen noin 1 ½ tuntia, tai kunnes nesteestä on noin puolet haihtunut ja se on muuttunut sakeammaksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
4. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta liha pois liemestä ja peittele kelmulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kuori pinnalle hyytyvä rasva sekajätteeseen. Lopun liemen voit kaataa viemäriin.
5. Leikkaa jääkaappikylmä liha noin puolen sentin viipaleiksi. Voitele viipaleet molemmin puolin glaseerauskastikkeella ja nosta kevyesti voidellulle uunipellille. Nosta pelti uuniin ja paahda viipaleita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä ja voitele viipaleet kerran pari paahtamisen aikana.
6. Tarjoa glaseerattu possu uunipaahdettujen tomaattien ja salaatin kanssa. Liha sopii erinomaisesti myös munakkaisiin, pyttipannuihin ja pastan kanssa tarjottavaksi.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä