Viiden tähden Sauvignon nieriälle

Viinivinkki 26/2014

Leyda Sauvignon Blanc Lot 4 2013

Leyda Sauvignon Blanc Lot 4 2013
Luonteikas viini

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Leyda Valley / San Antonio, Chile
VSPT
Sauvignon Blanc
(0,75 l)

Arvio: Rehevä ja intensiivinen vihertäväsävytteinen tuoksu on voimakas ja aromaattinen. Siitä voi erottaa muun muassa herukkapensaan lehtiä, yrttisyyttä ja leikattua ruohoa. Runsas maku on kuiva, mutta samalla myös runsaan hedelmäinen mikä tekee suutuntumasta täyteläisen. Maku seuraa aromaattisuudellaan rehevää tuoksua. Viinistä voi erottaa muun muassa savua, sitruunaa sekä vihertäväsävytteisiä ominaisuuksia. Hedelmäinen hapokkuus nostaa veden kielelle ja viini jättää erittäin pitkän ja intensiivisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromaattiset kala- ja äyriäisruoat, varsinkin savustetut sellaiset.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Löytö
Valmis juotavaksi

Arvio

Rehevä ja intensiivinen, vihertäväsävytteinen tuoksu on voimakas ja aromaattinen. Siitä voi erottaa muun muassa herukkapensaan lehtiä, yrttisyyttä ja leikattua ruohoa. Runsas maku on kuiva, mutta samalla myös runsaan hedelmäinen, mikä tekee suutuntumasta täyteläisen. Maku seuraa aromaattisuudellaan rehevää tuoksua. Viinistä voi erottaa muun muassa savua, sitruunaa sekä vihertäväsävytteisiä ominaisuuksia. Hedelmäinen hapokkuus nostaa veden kielelle, ja viini jättää erittäin pitkän ja intensiivisen jälkivaikutelman.

Yksinkertainen avokado-tomaattisalsa viimeistelee kesäisen nieriäannoksen

Tämän raikkaan valkoviinin voit tarjota erilaisten kala- ja äyriäisruokien seurassa. Suosittelen nyt kuitenkin grillaamaan viinin seuraksi mehevää nieriää ja valmistamaan sille helpon mutta maukkaan lisäkkeen.

Aloita valmistaminen maukkaasta lisäkkeestä, avokado-tomaattisalsasta. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös kirsikkatomaatit melko pieniksi paloiksi. Hienonna lisäksi puna- ja ruohosipulia.

Nostele ainekset kulhoon ja leikkaa joukkoon basilikaa ja maun mukaan korianteria. Lisää pikku loraus öljyä, purista joukkoon sitruunan mehua, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Tarkista maku. Anna maustua mieluummin muutama tunti.

Poista nieriäfileestä ruodot ja ylimääräinen rasva. Voit käyttää annokseen myös muita punalihaisia kaloja. Leikkaa filee annospaloiksi, mausta suolalla ja purista pintaan hieman limemehua.

Grillaa kala hitaasti ainoastaan nahkapuolelta. Toki voit halutessasi nopeasti kääntää lihapuolenkin grillin kautta, mutta varo kypsentämästä kuivaksi.

Nostele lautaselle maustunutta avokado-tomaattisalsaa, nosta kala viereen ja tarjoile lisäksi maukkaita uusia perunoita.

Korkkaa Lot 4 Sauvignon Blanc ja nauti kesästä!

Mainos, sisältö jatkuu alla

  • 3 kommenttia artikkeliin ”Leyda Sauvignon Blanc Lot 4 2013

    1. Enpä tiedä. Savustetun hauen kanssa tämä viini maistui piikkilangalta. Ei toiminut myöskään savustetun ahvenen kanssa. Voi olla makkaran (kasvatettu lohi) synnynnäinen kylkiäinen, mutta oikean savustetun kalan kanssa tämä ei kyllä sovi. Ehkä se toimii kastikkeiden kanssa, mutta ei kyllä pelkän saaristokalan kanssa.

    2. Hauki ei vähärasvaisuutensa samoin kuin ahven ei toimi tämän kanssa, muikku kyllä, ja varsinkin muikunmätialkupalan kanssa mainio viini. Hintaansa nähden erinomainen, eipä jouluna juuri negatiivejä viinistä
      tullut

    3. Neljän pisteen Leyda Sauvignon Blanc 2013 oli löytö, todella hyvä, laatu-hintasuhteeltaan erinomainen viini. Maistui Saimaan muikkujen ja vihannesbroileripaistoksen kanssa.

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä