Portugalilaista punaviiniä karitsanfileelle

Viinivinkki 31/2018

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah 2016

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah 2016

904727, Alkon tuotesivu

Punaviini / Vinho Regional Lisboa / Portugali
Casa Santos Lima

10,99 € (0,75 l)

Arvio: Tummasävytteinen tuoksu tuo mieleen karhunvatukan, mustaherukan ja maaperän multaisuuden. Täyteläinen, suutuntumaltaan erittäin pehmeä ja mehevä maku toistaa tuoksun tummasävytteiset aromit. Viinin maku on aluksi lähes makea, mutta ryhdittyy pehmeän tanniinisuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää tasaisen muhevan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini tummien liharuokien ja erityisesti riistan seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Karitsanfilee kääritään aromikkaaseen huntuun

Suosittelisin valmistamaan tämän tuhdin ja muhevan punaviinin seuraan maukkaaseen huntuun kääriytynyttä karitsan sisäfileetä.

Valmista ensin mehevä couscous-lisuke. Hienonna makusi mukaan valko- ja salottisipulia, paloittele siitakesieniä ja kuutioi erivärisiä paprikoita. Halutessasi voit käyttää halkaistuja hillosipuleitakin. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Freesaa siinä hetkisen sipuleita, sieniä ja paprikoita. Lisää couscous ja nesteeksi lihalientä. Anna hautua. Viimeistele couscous hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pidä lämpimänä.

Tee tämän jälkeen kuorrute. Hienonna tehosekoittimessa hapankorppua ja korianteria. Kaada seos lautaselle tai vuokaan ja raasta joukkoon reilusti parmesaania. Sekoita.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Heitä pannulle muutama timjaminoksa ja valkosipulinkynsi. Paista karitsanfileet kuumalla pannulla molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta vetäytymään.

Leikkaa vetäytyneet fileet kahteen osaan. Kierittele fileepalat valmistamassasi kuorrutteessa. Nostele lautaselle couscous-lisukettä ja asettele fileepalat sen kylkeen. Lusikoi lautaselle vielä kuutioidusta tomaatinlihasta, suikaloidusta basilikasta, suolasta ja pippurista valmistamaasi mehevää lisuketta. Kastikkeena voit tarjota muutaman lusikallisen majoneesia, johon olet lisännyt raastettua parmesaania ja vastapuristettua sitruunan mehua.

Nauti mehevän portugalilaisen kera!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä