Pfalzin Riesling samettiselle keitolle

Viinivinkki 1/2018

Reh Kendermann Riesling Vom Kalkstein 2016

Reh Kendermann Riesling Vom Kalkstein 2016

543547, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Qualitätswein Pfalz / Saksa
Reh Kendermann
Riesling
Kevyempi lasipullo
12,90 € (0,75 l)

Arvio: Hieman omenainen, päärynäinen ja puhdaspiirteisen persikkainen tuoksu. Siinä on lisäksi hieman mineraalisiakin vivahteita. Maku on lähes kuiva toistaen tuoksun aromit. Viinissä on myös reilusti sitruksista ja vihreän omenan aromeja. Eloisaa suutuntumaa ryhdittää hyvin tuntuva hapokkuus, joka nostaakin pirteässä, hennon kukkaisessakin jälkivaikutelmassa reilusti veden kielelle.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini. Myös hieman maustetumpienkin versioiden seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Kermainen keitto saa seurakseen pikkelöidyt ja savustetut kukkakaalinuput

Vaikka tämä viini on hyvin monikäyttöinen kala-, äyriäis- ja vaikkapa salaattiviini, suosittelen kuitenkin tällä kertaa valmistamaan sille täyteläisen samettista ja mehevää kermaista kukkakaalikeittoa. Aloita valmistaminen keiton lisukkeista.

Valmista pikkelöintiliemi vedestä, etikasta, suolasta ja sokerista. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Irrota hyvin pieniä kukkakaalinuppuja kulhoon ja kaada pikkelöintiliemi päälle. Anna ”marinoitua”. Toiseksi lisukkeeksi voit valmistaa pieniä savustettuja kukkakaalinuppuja. Ne voit valmistaa vaikkapa savustuspussissa. Mausta pienet kukkakaalinuput savustamisen jälkeen suolalla.

Itse keittoa varten irrota kukkakaalinuppuja ja leikkaa keskiosa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja paloittele myös sipulia. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita ja kuullottele pilkkomasi tuotteet, kunnes ne hieman pehmenevät. Mausta suolalla ja lorauta joukkoon hieman valkoviiniä. Lisää punaista maitoa ja hauduttele hiljalleen kypsäksi. Soseuta blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon kermaa saadaksesi keittoon haluamasi paksuuden. Tarkista maku.

Nostele keittoa lautaselle ja lisää pinnalle pikkelöityjä, savustettuja kukkakaalinuppuja ja esimerkiksi hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa samettisen mehevä keitto maukkaan rieslingin kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä