Pinot Gris viehättää makeassa mausteisuudessaan

Viinivinkki 39/2016

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2015

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2015

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Jean-Baptiste Adam
Pinot Gris
14,89 € (0,75 l)

Runsashedelmäinen, makean mausteinen, kukkaisen parfyyminen valkoviini hieman maustetumpien kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Arvio: Runsashedelmäinen tuoksu tuo mieleen punaisen omenan, persikan, rusinan, makeat mausteet ja kukkaisuuden. Kuiva, mutta leveän hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi hunajaisuutta ja keltaista luumua. Suutuntumaltaan lähes öljyinen maku saa ryhdin reilusta hapokkuudesta. Viini jättääkin tasapainoisen mausteisen ja parfyymisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaammat, myös hieman maustetummat kala- ja äyriäisruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Suuntäyttävä keitto viimeistellään rapean suolaisella salamilla

Syysiltojen viiletessä, suosittelen valmistamaan tämänviikkoisen viinin seuraan täyteläistä kurpitsakeittoa salamimakkaralla höystettynä.

Halkaise hankkimasi kurpitsat pituussuuntaan. Voit käyttää esimerkiksi myskikurpitsaa. Kaavi siemenet pois ja pyörittele kurpitsanpuolikkaat öljyssä, mausta reilulla suolalla ja muutamalla tipalla hunajaa. Laita kurpitsat uunipellille ja paahda niitä noin 175 asteisessa uunissa, kunnes ovat kypsiä. Hienonna salottisipulia ja halutessasi myös valkosipulia. Kuumenna kattilassa tai padassa reilu nokare voita. Kuullottele sipuleita taajaan sekoittaen. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja omenaviinietikkaa. Mausta suolalla. Anna hautua hetken ja lisää joukkoon kuoristaan koverretut kurpitsanlihat. Lisää kanalientä ja kermaa. Kiehuttele miedolla lämmöllä hetki ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa muutaman voinokareen kera. Tarkista maku ja pidä keitto kuumana.

Leikkaa salamista kuutioita ja paista ne pannulla rapeaksi. Lisää joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa.

Kauho lautaselle kuohkeaa keittoa ja viimeistele lusikoimalla salami-lehtipersija -lisuketta keiton keskelle. Nauti vaikkapa rapean patongin ja pinot gris’n kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä