Espanjalainen luomu-Monastrell ja aromikas lihapata

Viinivinkki 8/2019

Honoro Vera Monastrell Organic 2017

Honoro Vera Monastrell Organic 2017

914177, Alkon tuotesivu

Punaviini / DOP Jumilla / Murcia, Espanja
Juan Gil
Monastrell
Luomu
11,99 € (0,75 l)

Arvio: Mehukkaan marjainen tuoksu tuo mieleen herukat, karhunvatukan, kypsän kirsikan, metsämansikan - ja lähes hillomaisen puolukan. Maku on melko täyteläinen ja suutuntumaltaan varsin mehukas. Tuoksun vivahteiden lisäksi viinissä on jännittävällä tavalla kukkaista parfyymisyyttä ja makeaa mausteisuutta. Pehmeät tanniinit tuovat jopa parfyymistä aromikkuutta tarjoavaan viiniin eloa ja kantavat kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, orastavan eläimelliseen, luonteikkaaseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini selkeämakuisen tumman lihan ja riistan seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Pekoni ja smetana maustavat pitkään haudutetun lihapadan

Viikon viinivinkin seurassa maistuu tiivisarominen lihapata. Voit valmistaa sen esimerkiksi naudan pala-, ulko- tai sisäpaistista.

Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihoihin kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle myös suikaloitua pekonia ja freesaa vielä hetkinen. Kun otat lihat pannulta, lorauta pannulle tilkka punaviiniä ja saat näin kaikki hyvät maut paistinpannulta mukaan.

Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä runsaasti hienonnettua sipulia, valkosipulia, sekä porkkana- ja sellerikuutioita. Lohko tai viipaloi pannuun vielä tuoreita herkkusieniä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon pikkuriikkisen verran tomaattipyreetä ja pyörittele hetkinen. Lisää seuraavaksi pataan ruskistetut lihapalat, pannulta huuhtomasi paistoliemi, tomaattimurskaa, hillosipuleita, tuoreita timjaminoksia ja kuutioitua suola- tai herkkukurkkua. Hauduttele hetkinen.

Lorauta pataan vielä hieman punaviiniä ja lisää lihalientä sen verran että kaikki raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät.

Hauduttele pitkään padassa tai mikäli lähdet ulkoilemaan, nosta pata uuniin.

Kun lihat ovat mukavan mureita ja pataruoka mehevöitynyt, tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon smetanaa ja sekoita.

Valmista padan lisäkkeeksi esimerkiksi keitettyä ohraa. Nostele lisuke lautaselle ja kauho mehevää lihapataa seuraksi.

Nauti maukkaan Jumillan alueen Monastrell -viinin kera!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä