Viini-lehden vuoden valkoviini jouluisen lohiannoksen seuraan

Viinivinkki 51/2016

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2013

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2013
Luonteikas viini

591987, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AC Alsace Grand Cru / Alsace, Ranska
Willy Gisselbrecht
Riesling
19,99 € (0,75 l)

Voimakas ja tiivis kuiva valkoviini on vahamainen, kukkainen ja sitruksinen - aromaatiset kala- ja kasvisruoat.

Arvio: Vahamainen avoin tuoksu on hunajainen ja kukkainen - sekä myös kypsän sitruunainen. Voimakas ja kuiva, varsin runsas maku seuraa aromeiltaan vahvasti vahamaista ja kukkaista tuoksua. Viiniä sävyttää myös kypsiä limettejä ja sitruunoita muistuttava hedelmähapokkuus, mikä nostaa veden kielelle. Kokonaisuus on tiivis ja syvä, jättäen varsin pitkään suussa viipyvän, nielua lämmittävän, persikkaisen, mineraalisen ja monivivahteisen, ryhdikkään jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromaattiset kala- ja kasvisruoat. Myös vaikkapa hieman mausteisemmankin ruoan seuraksi.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Mehevä kala-annos jouluisella sävytyksellä

Runsaan viinin seuraan voit valmistaa maukkaan ja aromikkaan kala-annoksen, joka sopii yhtä hyvin joko alku- tai pääruoaksi.

Valitse kalaksi joku punalihainen, lohensukuinen kala. Voit käyttää lohta, kirjolohta, nieriää tai taimenta.

Poista kalasta ruodot, nahka ja nahan alta paljastuva ylimääräinen tumma rasva. Leikkaa siistitystä fileestä annospalat. Mausta kala suolalla ja ripottele päälle myös hieman sitruunamehua.

Valmista mausteseos neilikasta, juustokuminasta ja mustapippurista. Painele mausteseosta fileepalan vatsapuolelle. Kuumenna paistinpannulla nokare voita, paista pikaisesti kala vatsapuolelta ja nosta uunipellille maustepuoli ylöspäin.

Valmista kalalle lusikoitava kuorrute sekoittamalla kulhossa hyvin pieneksi kuutioitua kylmäsavulohta ja etikkapunajuurta. Lisää joukkoon myös hyvin pieneksi kuutioitua salottisipulia ja porkkanaa, jotka olet kuutioimisen jälkeen kuullottanut tilkassa voita. Viimeistele kuorrute lisäämällä siihen paahdettuja seesaminsiemeniä ja nokare smetanaa. Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja levitä kalan maustepinnan päälle. Kypsennä hetkinen uunissa.

Valmista lisukkeeksi maukasta vuohenjuustokreemiä. Lämmitä kattilassa tilkkanen kuohukermaa ja murusta joukkoon vuohenjuustoa. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

Nosta lautaselle mehevä lohipala ja lusikoi kreemiä kauniisti ympärille. Koristele rucolalla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Nauti aromikkaasta annoksesta, Viini-lehden Vuoden valkoviinistä ja joulurauhasta! Herkullista joulua kaikille Viinivinkin tilaajille!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä