Kesäisiä aromeja La Escultura -palstalta pääsiäiseen

Viinivinkki 15/2017

Errázuriz Sauvignon Blanc Single Vineyard 2015

Errázuriz Sauvignon Blanc Single Vineyard 2015

579777, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DO Valle de Casablanca / Chile
Viña Errázuriz
Sauvignon Blanc
13,98 € (0,75 l)

Melko runsas vihertäväsävytteinen valkoviini on kuiva mutta rehevän aromaattinen ja yrttinen. Se on mainio seuralainen runsaiden ja mausteisten kala- ja kasvisruokien vierelle.

Arvio: Rehevä vihertävän nuorekas tuoksu muistuttaa kypsiä punertavia karviaismarjoja, raparperia ja eukalyptusta. Melko runsas kuiva maku seuraa aromeiltaan vihertäväsävytteistä ja herkullisen rehevää tuoksua. Kuivuudestaan huolimatta suutuntuma on reilun hedelmäisyytensä ansiosta pyöreä ja täyteläinen. Sitrusmainen hedelmähapokkuus tuo viiniin pirteyttä. Yrttinen jälkivaikutelma on pitkä, nostaen veden kielelle.

Ruokasuositus: Runsaat mausteisemmat kalaruoat ja kasvispaistokset.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Reheväaromisen raikas viini ryhdittää maukkaasti kermaisen, savupaprikalla ja sahramilla maustetun risoton suutuntumaa

Suosittelen tarjoamaan tätä kesäisen aromikasta valkoviiniä suuntäyttävän risoton seuraan. Errázurizin Sauvignon Blanc on oiva valinta myös silloin, kun tarjoat risottoa lisukkeenä vaikkapa kanan tai broilerin seurassa.

Ainekset

6 annosta
gluteeniton, kasvis
40 min
*
8 viiriäisen munaa
1 suippopaprika
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä (carnaroli)
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl hienonnettua timjamia
1 tl savupaprikajauhetta
1 ps (0,5 g) sahramia
1/2 sitruunan puristettu mehu
5 dl babypinaatinlehtiä
200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Keitä viiriäisen munia kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
2. Huuhtele suippopaprika, leikkaa puoliksi ja poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Lämmitä kasvisliemi.
4. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.
5. Raasta parmesaanijuusto.
6. Kuumenna korkea reunaisessa, laakeassa paistokasarissa öljy ja voi. Lisää risottoriisi, salotti- ja valkosipulit ja kuullota keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa.
7. Lisää joukkoon paprikakuutiot, valkoviini, hienonnettu timjami, savupaprikajauhe ja sahrami. Keitä sekoitellen, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.
8. Kaada riisiseoksen joukkoon kauhallinen lämmintä kasvislientä kerrallaan. Kun liemi on imeytynyt, lisää kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi tuntuu vielä hampaissa napakalta, mutta kypsältä.
9. Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita risottoon huuhdotut pinaatinlehdet, juustoraaste ja löysä kermavaahto.
10. Murustele päälle vuohenjuustoa. Koristele puoliksi kuorituilla viiriäisen munilla. Tarjoile heti.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä