Vuoden kuohuviini merelliselle pastalle

Viinivinkki 17/2018

Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 2014

Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 2014
Luonteikas viini

580417, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / AC Crémant d'Alsace / Ranska
Fernand Engel
Chardonnay
Luomu
17,90 € (0,75 l)

Arvio: Kypsän hedelmäinen, runsaan omenainen, hieman kehittynyt, pähkinäinen, persikkainen ja kermainenkin tuoksu on hienostunut ja tyylikkään monivivahteinen. Maku on kuiva, mutta hyvin hedelmäinen. Tuoksun monivivahteisten aromien lisäksi maussa on makeaa mausteisuutta ja paahteisuutta. Erittäin pehmeät kuplat tuovat ryhtiä kokonaisuuteen sekä korostavat maun omenaisuutta ja persikkaista hedelmää. Erittäin harmoninen ja moniulotteinen, suuntäyttävä kokonaisuus kantaa pitkään, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Paistetut tai grillatut, runsaat kala- ja äyriäisruoat. Myös runsaat salaatit.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Herkulliset ravut ja kampasimpukat saavat maukkaan pedin sitruksisesta pastasta

Vuoden kuohuviinin seuraan suosittelen valmistamaan maukkaan pastan, jota voit tarjota esimerkiksi vapun herkullisena alku- tai väliruokana.

Ainekset

4 annosta
munaton
20 mi + 30 min
*
150 g kampasimpukoita
300 g (7-10 kpl) raakoja kuningasrapuja
1 luomusitruuna
3 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa
250 g pappardelle-pastaa
vettä
suolaa
2-3 rkl öljyä
1 dl minttua hienonnettuna
1 dl parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita ja kuningasrapuja, ota ne jääkaappiin sulamaan 6­–8 tuntia ennen kypsentämistä.
2. Ota kampasimpukat ja kuningasravut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. 3. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
4. Kuumenna kuohukerma paistokasarissa. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä suola. Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä 3-5 minuuttia.
5. Kypsennä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta. Kaada pasta sitruunakerman joukkoon.
7. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kampasimpukat. Paista 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kampasimpukat sitruunapastan joukkoon.
8. Paista kuningasravut pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ravut ovat kauttaaltaan kypsän punaisia. Lisää ravut sitruunapastan joukkoon.
9. Lisää päälle hienonnettua minttua ja raastettua parmesaania.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä