Hurmaava biodynaaminen valkoviini broilerinfileelle

Viinivinkki 18/2019

Dominio de Punctum Chardonnay Selección 2016

Dominio de Punctum Chardonnay Selección 2016

958857, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Vino de la Tierra de Castilla / Espanja
Dominio de Punctum
Chardonnay, Sauvignon Blanc
11,99 € (0,75 l)

Leveän hedelmäinen, paahteisen mausteinen, pähkinäinen ja vienon kermainenkin valkoviini selkeämakuisten vaaleiden liharuokien seuraan.

Arvio: Kypsän hedelmäinen, hunajamelonia, punaista omenaa, persikkaa ja hentoa paahteisuutta viestivä tuoksu. Maku on kuiva toistaen tuoksun aromit. Siinä on lisäksi hennon kermaista vivahdetta ja makeaa mausteisuutta. Leveä, lähes eksoottisen hedelmäinen suutuntuma saa ryhtiä kypsän sitruksisesta hapokkuudesta ja mausteisuudesta. Viini jättää pitkään maistuvan, hennon pähkinäisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Grillattu tai paistettu vaalea liha.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Sipulit ja kaprikset maustavat broileritäytteen

Tämä runsaan hedelmäinen valkoviini on hyvin monikäyttöinen viini ruoka. Voit yhdistää sitä runsaisiin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös selkeämakuisen vaalean lihan kyytipojaksi. Tällä kertaa suosittelenkin viinille aromikasta, varsin yksinkertaisesti valmistuvaa broilerin rintafileetä. Leikkaa fileeseen sivusta mahdollisimman iso ”tasku”. Valmista tämän jälkeen annoksen viimeistelevä sipulilisuke. Leikkaa punasipulista ohuita renkaita. Kiehauta kattilassa punaviiniä, reilusti sokeria ja hieman suolaa. Kaada kuuma liemi punasipulirenkaiden päälle ja anna maustua.

Valmista fileen täyte seuraavasti. Hienonna salottisipulia, valkosipulia ja runsaasti persiljaa. Kuullota pannulla sipuleita niin että ne hieman pehmentyvät. Anna jäähtyä. Sekoita kulhossa sipulien ja hienonnetun persiljan kanssa hieman kapriksia, joiden rakenteet olet rikkonut esimerkiksi haarukalla. Lisää joukkoon vielä huoneenlämpöistä, notkeaa voita, pippuria ja suolaa. Muista kuitenkin, että kaprikset antavat täytteelle jo suolaisuutta.

Täytä rintafileeseen leikkaamasi tasku valmistamallasi täytteellä. Sulje tasku esimerkiksi hammastikulla. Ota paistinpannulla rintafileisiin kaunis paistopinta ja kypsennä loppuun uunissa. Anna fileiden vetäytyä kypsennyksen jälkeen. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi.

Valmista lisukkeeksi salaatti aromikkaista salaattilajikkeista ja ”sido” se sitruunalla maustetulla majoneesilla.

Nostele lautaselle salaattia, asettele broileriviipaleet päälle ja viimeistele annos marinoiduilla punasipulirenkailla. Maukkaita hetkiä!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä