Raikas moselilainen valkoviini ja punajuuririsotto

Viinivinkki 50/2018

Carl Loewen Quant Riesling 2017

Carl Loewen Quant Riesling 2017

503377, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Qualitätswein Mosel / Saksa
Carl Loewen
Riesling
15,61 € (0,75 l)

Arvio: Raikkaan puhdaspiirteinen, kypsän omenainen, sitruksinen, myös persikan kiveä ja mineraalisuutta huokuva tuoksu. Vienosti makea maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Siinä on lisäksi kukkaisuutt ja aprikoosia. Reilu hapokkuus tasapainottaa vienon makeaa suutuntumaa tehden mausta harmonisen. Kokonaisuus nostaa pitkässä jälkivaikutelmassa reilusti veden kielelle.

Ruokasuositus: Hyvin monikäyttöinen viini kala- ja äyriäisruokien, vaikkapa hieman maustetumpienkin seuraksi.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Kylmäsavulohi viimeistelee mehevän punajuuririsoton

Taina Salovaaran mehevä risottoresepti luo herkullisen yhdistelmän viikon suositusviinin kera.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, munaton
45 min + 30 min kypsennykseen
*
400 g (5–6 kpl) punajuuria
1 rkl öljyä
2 tl siirappia
ripaus suolaa
*
Risotto:
2 salottisipulia
2–3 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
1 1/2 l kiehuvaa kasvislientä
1 rkl öljyä
4 dl risottoriisiä
1 1/2 dl valkoviiniä
1 1/2 dl parmesaania raastettuna
1 rkl voita
1/2 tl mustapippuria
suolaa
*
Lisäksi:
100 g piparjuurituorejuustoa
1/2 dl ranskankermaa
100 g kylmäsavulohta
1/2 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko punajuuret ja pane uunivuokaan. Kääntele joukkoon öljy, siirappia ja vähän suolaa. Paahda punajuuret kypsiksi 200-asteisessa uunissa ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Voit jättää osan punajuuresta jauhamatta ja lisätä punajuuripalat valmiin risoton pinnalle.
2. Silppua sipulit ja yrtit. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuullota sipuli- ja yrttisilppuja hetki öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuumenna sekoittelen, kunnes riisi muuttuu valkoiseksi.
3. Kaada viini kattilaan. Aloita kuuman kasvisliemen lisääminen 1–2 kauhallista kerrallaan, kun viini on imeytynyt riisiin. Jatka liemen lisäämistä ja risoton kypsennystä, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Lisää punajuuri kypsennyksen loppupuolella.
4. Lisää risottoon lopuksi parmesaani ja voi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
5. Pehmennä tuorejuusto ranskankermalla. Lisää joukkoon silputtu lohi ja tilli. Tarjoa tahna risoton kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä