Mehevä italialainen punaviini maukkaalle juurestaginelle

Viinivinkki 43/2018

Ca’Marrone Gran Marrone Appassimento Organic 2017

Ca’Marrone Gran Marrone Appassimento Organic 2017

941047, Alkon tuotesivu

Punaviini / IGT Puglia / Apulia, Italia
Casa Marrone
Primitivo
Luomu
14,98 € (0,75 l)

Arvio: Makean mausteinen, avoin tuoksu tuo aromeiltaan mieleen kuivatut hedelmät, kuten viikunan ja taatelin. Lisäksi makua sävyttävät hennon nahkaisetkin vivahteet. Maku on täyteläinen ja tuoksun aromien lisäksi sitä sävyttävät mustikkaan, mustaherukkaan ja kahviin vivahtavat sävyt. Eloisa hapokkuus antaa kokonaisuudelle eloa yhdessä pehmeiden tanniinien kanssa. Viini jättää tasaisen, hieman nahkaisen ja makean mausteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat ja kovat juustot.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Juureksista valmistettu mausteinen tagine tarjoillaan taboulleh’n kera

Tämä kainosti makeuttakin tarjoileva luomupunainen sopii maukkaasti Arto Rastaan herkullisen juurestaginen seuraan. Viini taittaa maukkaasti taginen mausteisuutta.

Ainekset

4 annosta
maidoton, munaton, vegaani
40 min + 1 h kypsennykseen
*
4 porkkanaa
1 keskikokoinen lanttu
1/2 mukulaselleri
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 rkl oliiviöljyä
vettä
4 luumua
12 taatelia
lehtipersiljaa hienonnettuna
*
Ras el hanout:
2 tl hienonnettua juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl jauhettua maustepippuria
*
Tabbouleh:
250 g bulguria
vettä
suolaa
1/2 kurkku
1 valkosipulinkynsi
4 tomaattia kuutioina
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
6 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Valmista ras el hanout -masteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään.
3. Kuumenna taginepata tai käyttä valurautapataa. Lisää pataan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota hetki.
4. Lisää juurekset. Kuullota myös juureksia hetki. Mausta ras el hanout -mausteseoksella.
5. Lisää vettä sen verran, että tuotteet peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kanen alla noin tunnin.
6. Paloittele padan kypsyessä kivettömät luumut neljään osaan ja poista taateleista kivet. Lisää ne pataan tunnin kypsymisen jälkeen ja hauduta vielä 10 minuuttia.
7. Valmista padan kypsyessä myös tabbouleh. Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi.
8. Kuori kurkku ja valkosipuli. Kuutio kurkku ja tomaatit. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
9. Lisää kasvikset, yrtit, öljy ja sitruunan raastettu kuori bulgurin sekaan. Mausta 2 rkl sitruunamehua, suolalla ja pippurilla.
10. Ripottele taginepadan pintaan juuri ennen tarjoilua lehtipersiljaa. Tarjoile pata tabboulehin kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä