Makeita herkkuja ystävälle: suklaa-mantelitorttu ja makea kuohuviini

Viinivinkki 7/2019

Banfi Rosa Regale Brachetto d’Acqui 2017

Banfi Rosa Regale Brachetto d’Acqui 2017

939767, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / Italia
Banfi
Brachetto D'acqui
17,99 € (0,75 l)

Arvio: Avoin, mansikkaa, kirsikkaa, makeaa vadelmaa ja rusinaakin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Makeahko maku seuraa tarkasti tuoksun aromeja. Viinissä on lisäksi erotettavissa kukkaisuutta ja makeita mausteita. Makea maku saa tarvittavaa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta, jota kuplivuus vielä korostaa. Näin kokonaisuus on miellyttävästi tasapainossa ja viini jättää pitkän, kirsikkahilloa aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini jälkiruokien seuraan. Erityisesti suklaiset herkut. Kokeile myös suolaisten juustojen kanssa.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Ystävänpäivän herkutteluun Markus Aremon suklaa-mantelitorttu

Ainekset

1 kakku
*
Mantelimarenki:
150 g kananmunan valkuaista
100 g sokeria
240 g mantelijauhetta
250 g tomusokeria
*
Täyte:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl mustikkaa tai mustaherukkaa
2 dl ranskankermaa
500 g suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)
*
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
200 g suklaata
*
Viikunat:
tuoreita viikunoita
sokeria
portviiniä
appelsiininkuorta
*
Tarjoiluun:
mantelijäätelöä

Valmistusohje

1. Tee ensin mantelimarengit. Vaahdota sokeri ja valkuaiset. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paista taikinasta viisi kappaletta marenkilevyjä (20 cm x 40 cm) 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia.
2. Valmista täyte: Kiehauta marjat ja kerma, soseuta. Siivilöi. Yhdistä marjakerma ja ranskankerma. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä täyte.
3. Levitä täyte ohuiksi kerroksiksi mantelimarenkilevyjen väliin niin, että päällimmäiseksi jää täytekerros. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja valmista kuorrutus.
4. Kiehauta kuorrutusta varten kerma, lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus tortun päälle.
5. Leikkaa viikunat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele pinnalle sokeria, portviiniä ja raastettua appelsiininkuorta. Paahda viikunat kevyesti uunissa 200 asteessa. Tarjoile jäähtyneenä kakun kanssa.

Vinkki: Valmista torttu edellisenä päivänä ja tarjoile se seuraavana päivänä mantelijäätelön ja viikunoiden kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä