Espanjalainen valkoviini joulun alkupaloille

Viinivinkki 51/2018

Ailalá 2017

Ailalá 2017

526537, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DO Ribeiro / Galicia, Espanja
Ailalá-Ailaleo

Soveltuu vegaaneille
14,61 € (0,75 l)

Arvio: Melko avoin, tuoreen viinin leveän hedelmäinen, kukkainen ja makean mausteinen tuoksu. Kuiva, tuoksua myötäilevän hedelmäinen maku. Tuoksun vivahteiden lisäksi makua sävyttävät tuntuva yrttisyys, mineraalisuus ja sitruksinen aromikkuus. Karvasmanteliakin aromeiltaan muistuttava maku ryhdittyy sitruksisen hapokkuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää persikan kiveä, hentoa öljyisyyttä ja kukkaisuuttakin aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Paistetut tai grillatut punalihaiset kalat. Myös täyteläiset äyriäisannokset ja runsaat salaatit.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Nämä pikkuröstit maistuvat vaikkapa jouluaterian alkupaloina

Tämä herkullinen espanjalainen valkoinen maistuu mainiosti joulun alkuruokapöydän antimien seurana. Myös Suvi Rüsterin röstiresepteillä taiot maukkaat alkupalat tämänkertaisen Viikon viinivinkin seuraan.

Ainekset

25 pikkulettua
gluteeniton
45 min
*
400 g blue congo -perunaa tai violettia bataattia
1 dl mantelirouhetta
1 tl suolaa
1 muna
100 g voimakasta juustoraastetta
*
Paistamiseen:
voita ja öljyä
*
Mäti-anjovistäyte:
1 prk (120 g) smetanaa
2 anjovisfileetä
1 tl dijonsinappia
1/4 punasipuli hienonnettuna
1 dl tilliä hienonnettuna
50 g mätiä
*
Lohi-piparjuuritäyte:
100 g ohuita kylmäsavulohiviipaleita
1 dl kuohukermaa
2 rkl piparjuurta raastettuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria
violettia miniyrttiä

Valmistusohje

1. Aloita mäti-anjovistäytteestä. Soseuta kulhossa smetana, anjovisfileet ja sinappi sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori punasipuli. Hienonna sipuli ja tilli.
2. Valmistele lohitäyte. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma piparjuuriraasteella, ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Tee röstit. Kuori perunat tai bataatit ja raasta ne raastimen karkealla terällä.
4. Sekoita kulhossa perunaraaste, mantelirouhe, suola, muna sekä juustoraaste.
5. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita röstiseosta. Painele lusikalla nokareet litteiksi. Paista 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes röstit ovat pinnalta ruskistuneet ja pysyvät hyvin kasassa.
6. Nosta röstit tarjoiluvadille. Annostele röstien päälle piparjuurikermaa ja kylmäsavulohta, koristele miniyrttien lehdillä. Laita osan röstien päälle anjovissmetanaa, mätiä, punasipuli- ja tillisilppua.

Vinkki: Voit korvata blue congo -perunan tavallisella yleisperunalla.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä