viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Raikas Riesling sinappiselle ahvenelle

36 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Etelä-Australia

Mukaeltua caesar -salaattia aromikkaan sinappisen ahvenen kera

Aloita salaatin valmistus kastikkeesta. Voit tehdä majoneesin itse tai sitten käyttää valmista kaupan majoneesia. Hienonna makusi mukaan valkosipulia ja lisää se anjovisfileiden kanssa majoneesiin. Lorauta majoneesiin ohennukseksi tilkka appelsiinimehua ja purista hieman myös sitruunamehua tuomaan hapokkuutta ja ryhtiä. Lisää pikkuriikkisen verran sinappia ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Rouhaise sekaan mustapippuria ja raasta lisäksi parmesanjuustoa. Sekoita ja anna kastikkeen maustua hetki.

Revi tai leikkaa romaine-salaattia kulhoon, lusikoi kastiketta joukkoon, sekoita ja tarkista maku.

Leikkaa vaaleasta leivästä kuutioita. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paahda leipäkuutioita kunnes ne rapeutuvat ja saavat kauniin paahteisen pinnan.

Puhdista ahvenfileet ja poista kylkiruodot v-leikkauksella. Kuivaa fileet käsipaperilla ja mausta suolalla.

Sekoita tasaiseksi keskenään kaupasta saatavaa makeaa Kotisinappia ja rypsiöljyä. Pyörittele ahvenfileet sinappi-öljyseoksessa ja sen jälkeen huolellisesti korppujauhoissa.

Paista paneroidut ahvenfileet pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi ja purista lopuksi rapealle paistopinnalle muutama tippa sitruunamehua.

Nosta lautaselle mehevää salaattia ja asettele paistetut ahvenfileet annokseen. Viimeistele ripottelemalla päälle vielä auringonkukan siemeniä. Nauti raikkaan aromaattisen risukan kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Maukas italialainen valkoviini kantarellirisotolle

Cà Bruciata Romagna Albana Secco 2014

Valkoviini Emilia-Romagna
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä