viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Sauvignon Blancin aromaattisuutta savusimpukka-shotille

3 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Savusimpukat viimeistelevät suuntäyttävän purjo-fenkolishotin

Tämän viikon viinivinkki saa seurakseen Suvi Rüsterin reseptillä valmistuvan, talvisilla keleillä maistuvan keiton.

Ainekset

8 pikku- tai 4 isoa annosta
gluteeniton, munaton
30 min
*
1 (170 g) purjo
1 (200 g) fenkoli
6 dl kanalientä
1/2 sitruuna (raastettu kuori)
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl savujuusto-ruokakermaa
1 rkl maizenasuurustetta
1 tlk (200 g) savustettuja simpukoita
1 dl lehtipersiljaa tai kirveliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Halkaise purjo ja fenkoli. Huuhtele huolellisesti. Poista fenkolista kanta. Leikkaa purjo ja fenkoli paloiksi.
2. Kuumenna kanaliemi. Lisää fenkoli, purjo ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Keitä 10 minuuttia.
3. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi. Kaada keitto takaisin kattilaan.
4. Sekoita ruokakerma ja maizena kipossa. Kaada seos keiton joukkoon. Kuumenna keittoa pari minuuttia sekoitellen, kunnes keitto hieman sakenee.
5. Kaada keittoa pieniin annoskippoihin. Lisää joukkoon savustettuja simpukoita ja yrttiä.

Vinkki: Keiton voi valmistaa hyvin jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Lämmitä juuri ennen tarjoilua.

Waimean intensiivistä aromikkuutta lasiin ja nautinto on valmis!

Edellisen viikon viinivinkki

Etelä-Afrikan raikasta rieslingiä ja katkarapukeitto

Nederburg Winemasters Riesling 2017

Valkoviini Etelä-Afrikka
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä