viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kreikkalainen valkoviini mehevän lohiherkun seuraan

14 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Kreikka

Maukkaan valkoviinin rinnalle valmistuu mehevä lohiannos perunakrokettien kera

Puhdista lohifilee ja leikkaa se annospaloiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle hieman sitruunamehua. Anna maustua.

Jatka lisukkeen valmistamisella. Tee perunamuhennos. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja lisää hieman kuumaa punaista maitoa. Soseuta tasaiseksi. Perunamuusin tulisi jäädä melko tiiviiksi. Anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen massaan kuullotettua, hienonnettua sipulia ja murennettua vuohenjuustoa. Sekoita joukkoon vielä kaksi kananmunaa perunamuusikiloa kohden. Tarkista maku.

Muotoile massasta noin 5 cm pituisia pötköjä. Pyörittele ne rikkivatkatussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.

Kuumenna kattilassa syväpaistoöljyä tai rypsiöljyä 175 asteiseksi ja uppopaista korppujauhotetut perunapötköt öljyssä. Nosta talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Laita lämpimään uuniin lohen paistamisen ajaksi.

Paista lohesta leikkaamasi annospala hitaasti pelkästään nahan puolelta.

Lusikoi lautaselle pestolla ja sitruunamehulla maustettua kermaviiliä ja nosta mehevä lohipala päälle. Viimeistele annos lisäämällä lautaselle runsaan täyteläisiä perunakroketteja.

Herkullista kreikkalaista lasiin ja nautinnollinen viinihetki on valmis!

Edellisen viikon viinivinkki

Portugalilainen punaviiniherkku pääsiäislampaalle

Sagrado Reserva 2010

Punaviini Portugali
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä