Kreikkalainen valkoviini mehevän lohiherkun seuraan

Viinivinkki 14/2018

Vóila Vineyard Assyrtiko 2016

Vóila Vineyard Assyrtiko 2016

587157, Alkon tuotesivu

Valkoviini / PGI Crete / Kreikka
Lyrarakis
Assyrtiko
12,06 € (0,75 l)

Kypsän omenainen, yrttinen, aprikoosinen ja mausteinenkin valkoviini on suutuntumaltaan melko napakka. Kokonaisuus maistuu vaikkapa runsaiden kala- tai äyriäispastojen seurassa.

Arvio: Varsin avoin tuoksu tuo mieleen keltaisen omenan, yrtit, aprikoosin ja vienon mausteisuuden. Maku toistaa tuoksun aromit. Erityisesti siinä on omenaa ja yrttisyyttä. Suutuntuma on aluksi varsin pehmeä, mutta saa ryhtiä tuntuvasta sitruksisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus on napakka ja jättää hieman suuta supistavan, mutta veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaat kala- ja äyriäisruoat. Myös täyteläisinä pastaversioina.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Maukkaan valkoviinin rinnalle valmistuu mehevä lohiannos perunakrokettien kera

Puhdista lohifilee ja leikkaa se annospaloiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle hieman sitruunamehua. Anna maustua.

Jatka lisukkeen valmistamisella. Tee perunamuhennos. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja lisää hieman kuumaa punaista maitoa. Soseuta tasaiseksi. Perunamuusin tulisi jäädä melko tiiviiksi. Anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen massaan kuullotettua, hienonnettua sipulia ja murennettua vuohenjuustoa. Sekoita joukkoon vielä kaksi kananmunaa perunamuusikiloa kohden. Tarkista maku.

Muotoile massasta noin 5 cm pituisia pötköjä. Pyörittele ne rikkivatkatussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.

Kuumenna kattilassa syväpaistoöljyä tai rypsiöljyä 175 asteiseksi ja uppopaista korppujauhotetut perunapötköt öljyssä. Nosta talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Laita lämpimään uuniin lohen paistamisen ajaksi.

Paista lohesta leikkaamasi annospala hitaasti pelkästään nahan puolelta.

Lusikoi lautaselle pestolla ja sitruunamehulla maustettua kermaviiliä ja nosta mehevä lohipala päälle. Viimeistele annos lisäämällä lautaselle runsaan täyteläisiä perunakroketteja.

Herkullista kreikkalaista lasiin ja nautinnollinen viinihetki on valmis!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä