Simppeli kesäresepti: paneroidut ahvenfileet ja kukkakaalilisuke
Tämänkertaisen viinivinkin ruokasuositukseni on nopeasti valmistuva ahvenherkku vaikkapa kesämökin lounaspöytään. Aloita annoksen valmistus kukkakaalilisukkeesta.
Hanki kukkakaali ja irrota siitä sormenpään kokoisia nuppuja. Hienonna reilusti myös salottisipulia. Lisää kattilaan nokare voita, kuullota siinä sipulit ja kukkakaalit. Kun ne alkavat hieman pehmenemään, lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja pikku loraus ruokakermaa. Mausta suolalla ja hauduta hetki. Lisää joukkoon pieniä kapriksia ja kermaviiliä. Viimeistele lisuke hienontamalla joukkoon reilusti tuoretta tilliä. Mausta vastapuristetulla sitruunanmehulla, suolalla, hienonnetulla lehtipersijalla ja rouhaisulla mustapippuria. Pidä lämpimänä.
Poista nahattomista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla ne irti nk. v-leikkauksella. Pyörittele fileet rikkivatkatussa kananmunassa ja tämän jälkeen seoksessa, joka koostuu korppujauhoista, hienonnetusta persiljasta, raastetusta parmesanista ja raastetusta sitruunankuoresta.
Kuumenna paistinpannulla reilu nokare voita ja paista seoksessa pyöritellyt ahvenfileet nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla. Purista kääntämisen jälkeen fileiden päälle hieman sitruunanmehua.
Lusikoi lautaselle mehevää kukkakaalilisukettä ja nostele rapeaksi paistetut ahvenfileet päälle. Tarjoile hyvin viilennetyn sauvignon blancin kanssa.