Vicarage Lane paneroidulle ahvenherkulle

Viinivinkki 26/2018

Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc 2017

Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc 2017

527747, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Marlborough / Uusi-Seelanti
Vicarage Lane Wines
Sauvignon Blanc
11,98 € (0,75 l)

Melko voimakas, kuiva ja aromaattinen valkoviini on rehevä muistuttaen muun muassa herukkapensaan lehtiä ja minttua - savustettujen meren antimien seuraan.

Arvio: Rehevän yrttinen tuoksu on vihertäväsävytteinen, muistuttaen muun muassa minttua, karviaisia ja herukkapensaan lehtiä. Melko voimakas maku on kuiva, vaikkakin intensiivisen aromaattinen. Aromeiltaan maku seuraa rehevää tuoksua. Viinissä on mehukas herukkainen ja karviaista muistuttava makumaailma. Kokonaisuus jättää pitkän ja tiiviin, hieman savuisen jälkivaikutelman joka nostaa veden kielelle.

Ruokasuositus: Savustettujen kala- ja äyriäisruokien seuraan.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Simppeli kesäresepti: paneroidut ahvenfileet ja kukkakaalilisuke

Tämänkertaisen viinivinkin ruokasuositukseni on nopeasti valmistuva ahvenherkku vaikkapa kesämökin lounaspöytään. Aloita annoksen valmistus kukkakaalilisukkeesta.

Hanki kukkakaali ja irrota siitä sormenpään kokoisia nuppuja. Hienonna reilusti myös salottisipulia. Lisää kattilaan nokare voita, kuullota siinä sipulit ja kukkakaalit. Kun ne alkavat hieman pehmenemään, lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja pikku loraus ruokakermaa. Mausta suolalla ja hauduta hetki. Lisää joukkoon pieniä kapriksia ja kermaviiliä. Viimeistele lisuke hienontamalla joukkoon reilusti tuoretta tilliä. Mausta vastapuristetulla sitruunanmehulla, suolalla, hienonnetulla lehtipersijalla ja rouhaisulla mustapippuria. Pidä lämpimänä.

Poista nahattomista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla ne irti nk. v-leikkauksella. Pyörittele fileet rikkivatkatussa kananmunassa ja tämän jälkeen seoksessa, joka koostuu korppujauhoista, hienonnetusta persiljasta, raastetusta parmesanista ja raastetusta sitruunankuoresta.

Kuumenna paistinpannulla reilu nokare voita ja paista seoksessa pyöritellyt ahvenfileet nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla. Purista kääntämisen jälkeen fileiden päälle hieman sitruunanmehua.

Lusikoi lautaselle mehevää kukkakaalilisukettä ja nostele rapeaksi paistetut ahvenfileet päälle. Tarjoile hyvin viilennetyn sauvignon blancin kanssa.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä