Viikon viinivinkki

Tuida Sauvignon Blanc

28 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viini on erittäin edullinen valkoviini itäisestä Euroopasta. Viinissä on hillitty ja melko hento tuoksu, joka on puhdaspiirteinen ja aromeiltaan varsin neutraali. Siinä on erotettavissa kuitenkin hieman melonia ja kypsää sitruunaa. Tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Siinä on persikkaa, hennon paahteista mausteisuutta sekä jännittävästi valkopippuria. Tasapainoinen kokonaisuus jättää omenaisen ja hieman kukkaisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Raikas, kesäisen hedelmäinen viini sopii kevyempien kalaruokien ja äyriäisten seuraan. Mikäli lomakalastus tuo saaliiksi ahventa, kuhaa tai siikaa, sopii bulgarialainen viini mainiosti tällaisen vaalealihaisen kalan seuraan. Valmista lisäkkeeksi vaikkapa kesäinen, lämmin varhaisperunasalaatti. Esikeitä uudet perunat ja jäähdytä ne nopeasti. Puolita perunat ja pilko perunanpuoliskojen kokoisiksi paloiksi myös kukkakaalta ja porkkanaa, jotka voit tämän jälkeen esikeittää. Pilko valmiiksi varhaissipulin vihreää vartta. Kuumenna kattilassa vettä, johon voit lisätä nokareen voita ja hieman suolaa. Lämmitä esikeitetyt vihannekset ja sipuli kattilassa. Nosta reikäkauhalla pois ja valuta hyvin. Tarjoa tämä haalea kasvissalaatti rapeaksi paistettujen kalafileiden kanssa. Mikäli kaipaat kastiketta, voit valmistaa vaikkapa perinteisen voi-valkoviinikastikkeen Tuidan ja kesäisen kalaherkun seuraan.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.