Viikon viinivinkki

Paistetut jättikatkikset risukan rinnalle

47 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Eden Valleyssa tuotettu raikas valkoviini on tämänviikkoinen viinisuositukseni. Siinä on herkullinen, kypsän hedelmäinen, hieman kehittynyt ja reilusti lime-arominen tuoksu. Tuoksua seuraa kuiva ja suutuntumaltaan hyvin rapsakka maku. Siinä on tuoksun aromien lisäksi vihreää omenaa, tuntuvaa greippimäisyyttä ja mineraalisuutta. Makua ryhdittää tuntuva hapokkuus, joka kantaa makua pitkään, suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Limearominen viini piristää mehevän ja aromikkaan alkuruoka-annoksen

Valmista raikkaan aussivalkun seuraksi herkullinen alkuruoka jättikatkaravun pyrstöistä. Valmista ensin katkiksille marinadi öljystä, hienonnetusta sipulista ja valkosipulista, limemehusta ja raastetusta inkivääristä. Voit halutessasi hienontaa joukkoon hieman chiliä. Sekoita kaikki aineet keskenään sekä rouhaise joukkoon mustapippuria ja suolaa. Viimeistele marinadi lisäämällä siihen tuoretta timjamia. Nostele jättikatkaravun pyrstöt marinadiin.

Lisäkkeeksi suosittelisin valmistamaan mehevää palsternakkapyreetä. Kuori ja pilko palsternakkaa ja salottisipulia. Freesaa palsternakka ja sipuli pienessä määrässä voita. Vältä kuitenkin ruskistamasta niitä. Lorauta sekaan pikku tilkka valkoviiniä ja punaista maitoa. Lisää joukkoon myös muutama maustepippuri. Hauduta kypsäksi. Poista maustepippurit ja nosta sipulit, sekä palsternakat tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa haudutuslientä. Mausta yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla.

Kuumenna pannulla öljyä ja lisää marinadista nostetut, hieman valutetut jättikatkaravun pyrstöt pannuun. Kun käännät pyrstöt, lisää pannulle voikuutioita ja muutama oksa tuoretta timjamia. Valele pyrstöjä kuohuvalla voivaahdolla. Varo paistamasta liian kauaa, sillä pyrstöliha saa jäädä jopa hieman läpikuultavaksi.

Valmista sekoitesalaatti aromikkaista salaattilajeista. Mausta limetin mehulla ja ripauksella suolaa sekä mustapippuria. Sekoita.

Nostele lautaselle lämmintä, mehevää palsternakkapyreetä ja sen viereen raikasta salaattia. Viimeistele annos asettelemalla lautaselle paistetut jättikatkaravun pyrstöt ja nauti Rieslingin kera!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.