Viikon viinivinkki

Itävallan mausteisuutta kuhalle ja valkokastikkeelle

10 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Kuha-annoksen valkokastike saa viimeisen säväyksen aromikkailla kapriksilla

Hanki kaupasta kuhafileitä. Leikkaa fileet reiluiksi annospaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Tee tämän jälkeen fileille leivitys. Kasta kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa kananmunassa ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt kuhafileet kauniin kullanruskeiksi. Paista miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala pannulle.

Valmista kastikkeeksi valkokastike. Kuumenna kattilassa voita, mutta varo ruskistamasta sitä. Lisää voihin vehnäjauhoja ja anna kiehahtaa. Lisää kylmää maitoa jauhoihin vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Sekoittele kunnes kastike sakenee. Säädä kastikkeen paksuutta maitoa lisäämällä. Kastike saa jäädä melko paksuksi. Keittele kastiketta noin 10 minuutin ajan.

Pilko tai murskaa keitetyt kananmunat esimerkiksi haarukalla. Lisää murskattua kananmunaa ja hienonnettua kaprista kastikkeeseen. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja hyvin runsaasti hienonnettua tilliä. Purista joukkoon sitruunanmehua antamaan ryhtiä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile vastapaistettua, mehevää kuhaa kapris-kananmunakastikkeen ja vaikkapa rehellisen perunapyreen, sekä Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2015.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.