Itävallan mausteisuutta kuhalle ja valkokastikkeelle

Viinivinkki 10/2017

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2015

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2015
Luonteikas viini

526027, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DAC Kamptal / Niederösterreich, Itävalta
Godfried Steinschaden
Grüner Veltliner
10,50 € (0,75 l)

Nuorekkaan tiivishenkinen, eksoottissävytteinen, mausteisen valkopippurinen, mineraalinen ja yrttinen viini täyteläisten, punalihaisten kalaruokien seuraan.

Arvio: Nuorekas tuoksu on avoin. Siinä on eksoottista hedelmää, persikkaa, omenaa, mineraalisuutta ja yrttisyyttä. Kuiva maku toistaa tuoksun aromit ja on runsaan hedelmäinen. Viinistä voi erottaa myös sitruksista, kukkaista ja valkopippuriinkin vivahtavaa aromikkuutta. Viinin suutuntumaa ryhdittää eloisa hapokkuus. Intensiivinen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, monipuolisen, yrtteihin ja mineraaleihin taittavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaat, mutta selkeämakuiset, punalihaiset kalat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Kuha-annoksen valkokastike saa viimeisen säväyksen aromikkailla kapriksilla

Hanki kaupasta kuhafileitä. Leikkaa fileet reiluiksi annospaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Tee tämän jälkeen fileille leivitys. Kasta kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa kananmunassa ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt kuhafileet kauniin kullanruskeiksi. Paista miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala pannulle.

Valmista kastikkeeksi valkokastike. Kuumenna kattilassa voita, mutta varo ruskistamasta sitä. Lisää voihin vehnäjauhoja ja anna kiehahtaa. Lisää kylmää maitoa jauhoihin vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Sekoittele kunnes kastike sakenee. Säädä kastikkeen paksuutta maitoa lisäämällä. Kastike saa jäädä melko paksuksi. Keittele kastiketta noin 10 minuutin ajan.

Pilko tai murskaa keitetyt kananmunat esimerkiksi haarukalla. Lisää murskattua kananmunaa ja hienonnettua kaprista kastikkeeseen. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja hyvin runsaasti hienonnettua tilliä. Purista joukkoon sitruunanmehua antamaan ryhtiä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile vastapaistettua, mehevää kuhaa kapris-kananmunakastikkeen ja vaikkapa rehellisen perunapyreen, sekä Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2015.

  • Yksi kommentti artikkeliin ”Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2015

    1. Hei. Steinschaden on kuulunut jo kauan vakioviinivalikoimaani, hyvän hintalaatusuhteen ja myös makunsa vuoksi.
      Kiitos Antille hyvästä, yksinkertaisesta kuhareseptistä, tulihan sitä kokeiltua heti, kun kuhaa oli muutenkin varattu tämän torstain ruokapöytään.
      Viime viikon kalaäyriäispata oli myöskin hyvää Rukalla hiihtolenkin jälkeen.
      Pidän Antin resepteistä koska ne ovat sopivan helppoja ja yksinkertaisia, mutta kuitenkin maistuvia. Niitä on mukava kokeilla vaikkei aina ole ihan kaikkea reseptiin kuuluvia aineosia saatavilla. Pientä omaa improvisointia ja omaa onnistumista, ne maistuvat ja kokki on tyytyväinen perheen palautteesta

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä