Viikon viinivinkki

Kuhaa ja chileläistä palsta-rieslingiä

42 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Leivitetty kuha perunapyreen kera 

Hanki kaupasta kuhafileitä. Leikkaa fileet reiluiksi annospaloiksi ja mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Tee seuraavaksi punaiseen maitoon valmistettu mehevä perunapyree, jonka viimeistelet reilulla voilla, hienonnetuilla keitetyillä kananmunilla ja kapriksilla. Kun teet pyreestä riittävän löysän, et tarvitse kastiketta lainkaan.

Tee tämän jälkeen kalafileille leivitys. Kasta maustetut kalafileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten rikkivatkatussa kananmunassa. Pyörittele lopuksi korppujauhoissa, joihin olet sekoittanut reilusti hyvin pestyn sitruunankuoren raastettua keltaista osaa, sekä veitsellä hienonnettua lehtipersiljaa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt kuhafileet kauniin kullanruskeiksi. Paista varsin miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala pannulle. Voit myös kypsentää kalafileet ruskistuksen jälkeen uunissa loppuun.

Tarjoile vastapaistettua kuhaa mehevän perunapyreen, salaatin, sekä chileläisen rieslingin kera.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.