Kuhaa ja chileläistä palsta-rieslingiä

Viinivinkki 42/2017

Sibaris Special Edition Single Vineyard Las Gaviotas Riesling 2016

Sibaris Special Edition Single Vineyard Las Gaviotas Riesling 2016

541777, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DO Valle de Leyda / San Antonio, Chile
Viña Undurraga
Riesling
12,98 € (0,75 l)

Arvio: Varsin tuoreen viinin tuoksu tuo mieleen valkoherukan, vihreän omenan, persikan ja sitrushedelmät. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun vivahteet. Viinistä voi erottaa myös persikan kiveä ja mineraalisuutta – myös passionhedelmää. Maku saa ryhdin sitruksisesta hapokkuudesta ja hennon yrttisestä aromikkuudesta. Viini nostaa pitkässä, kukkaisessakin jälkivaikutelmassa veden kielelle.

Ruokasuositus: Paistetut kalat ja äyriäiset.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Leivitetty kuha perunapyreen kera 

Hanki kaupasta kuhafileitä. Leikkaa fileet reiluiksi annospaloiksi ja mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Tee seuraavaksi punaiseen maitoon valmistettu mehevä perunapyree, jonka viimeistelet reilulla voilla, hienonnetuilla keitetyillä kananmunilla ja kapriksilla. Kun teet pyreestä riittävän löysän, et tarvitse kastiketta lainkaan.

Tee tämän jälkeen kalafileille leivitys. Kasta maustetut kalafileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten rikkivatkatussa kananmunassa. Pyörittele lopuksi korppujauhoissa, joihin olet sekoittanut reilusti hyvin pestyn sitruunankuoren raastettua keltaista osaa, sekä veitsellä hienonnettua lehtipersiljaa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt kuhafileet kauniin kullanruskeiksi. Paista varsin miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala pannulle. Voit myös kypsentää kalafileet ruskistuksen jälkeen uunissa loppuun.

Tarjoile vastapaistettua kuhaa mehevän perunapyreen, salaatin, sekä chileläisen rieslingin kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä