Serranokinkulla ja Mustaleima emmentalilla täytetyt broilerinfileet lepäävät raikkaalla salaatilla
Viikon viinivinkin seuraan suosittelisin valmistamaan mehevää broilerinfileetä. Aloita salaattiin tulevien, uunissa kuivattujen tomaattien valmistamisella. Leikkaa kirsikkatomaatit halki, laita ne leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Ripottele päälle balsamietikkaa, suolaa ja sokeria. Laita tomaatit n. 120 asteiseen uuniin kunnes ne hieman kuivahtavat.
Leikkaa broilerin rintafileet pitkältä sivulta auki. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele avatulle fileelle serranokinkkuviipale, raasta päälle Mustaleima emmentalia ja lisää vielä reilusti hienonnettua, tuoretta timjamia. Käännä rintafile kiinni ja kiinnitä hammas- tai cocktailtikulla.
Ota rintafilekääröihin hyvä pintaväri grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä loppuun epäsuorassa lämmössä grillissä tai halutessasi uunissa. Mikäli kypsennät loppuun uunissa ja uunivuoassa, sulata kattilassa hieman voita ja lisää sinne runsaasti hienonnettua timjamia. Lusikoi rintafileille timjami-voisulaa ja laita fileet uuniin. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Valmista lisukkeeksi yksinkertainen salaatti erilaisista vihreistä salaateista. Voit käyttää myös kaupasta saatavia, valmiita salaattiseoksia. Tee kastike öljystä, pienestä lorauksesta balsamietikkaa, ryytisinapista, mustapippurista ja tuoreesta timjamista. Lisää joukkoon myös suolaa ja sokeria. Sekoita ainekset keskenään ja lisää lopuksi paljon kuutioitua omenaa. Anna maustua hetken. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Asettele salaatti lautaselle, leikkaa vetäytyneistä rintafileistä viipaleita salaattipedille ja viimeistele annos uunissa kuivaamillasi tomaateilla.
Nauti herkku ryhdikkään itävaltalaisen Sepp Moserin valkoviinin kera.