Viikon viinivinkki

Luomuvalkkaria helpolle kesäherkulle

24 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Savukala viimeistelee sitruunalla maustetun krossiperunan

Tämän viikon viinivinkin seuraksi suosittelisin valmistamaan kesäisen yksinkertaista herkkua. Voit hankkia kaupasta lämminsavulohta tai halutessasi tietenkin voit savustaa lohen myös itse.

Valmista ensimmäiseksi kylmänä tarjottava kastike maustumaan. Sekoita kermaviilin joukkoon hieman sinappia, kuutioitua suolakurkkua ja hienonnettua ruohosipulia. Rouhaise myllystä mustapippuria ja anna maustua.

Keitä uudet perunat ja anna niiden hieman kuivahtaa. Nosta ne kulhoon ja lisää reiluja nokareita voita. Purista perunoille myös sitruunan mehua. Murskaa perunat haarukalla reiluiksi paloiksi. Lisää joukkoon runsaasti hienonnettua ruohosipulia, rouhaise hieman mustapippuria ja mausta suolalla. Tarkista maku.

Kauho lautaselle krossiperunaa, nosta mehevä savulohipala päälle ja tarjoa kermaviilikastikkeen sekä Xarel.lo -lajikkeesta valmistetun Savia Vivan kera.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.