viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Saperavi

38 / 2008 Aki Björklund2

Punaviini Georgia

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on melko haasteellinen, särmikäs ja persoonallinen punaviini Georgiasta. Saperavi –lajikkeesta valmistetun viinin tuoksu on tummasävytteinen, rodukas ja kypsän marjainen. Siinä on lisäksi yrttejä, kukkaista parfyymia ja maalaismaisen eläimellisiä vivahteita. Varsin avointa tuoksua seuraa keskitäyteläinen ja kypsän marjainen maku, joka myötäilee aromeiltaan tuoksua. Tuntuva hapokkuus tekee viinistä kuitenkin napakan. Jämäkkä kokonaisuus jättää yrttisen nahkaisen ja hennon savuisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Särmikkään persoonallinen punaviini kaipaa ruokaa seurakseen. Aromikkaana viininä Saperavin seuraan soveltuu mainiosti maukas, pitkään haudutettu pataruoka. Varaa tätä varten esimerkiksi naudan paistilihaa. Suikaloi liha ja ruskista se kuumassa pannussa yhdessä pekonisuikaleiden, suppilovahveroiden, hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Lorauta joukkoon reilusti punaviiniä, tilkka balsamietikkaa ja riistafondia. Lisää vielä reilusti timjamia, rosmariinia, mustapippuria ja hauduta pitkään. Tarkista vielä lopussa maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi puikulaperunoista valmistamaasi, mehevää perunapyrettä. Voit viimeistellä annoksen vielä muutamalla lusikanvedolla makeaa balsamietikkasiirappia, jonka valmistat helposti kiehuttamalla balsamietikkaa ja sokeria kunnes keitos paksuuntuu.

Edellisen viikon viinivinkki

Libaio Chardonnay

Libaio Chardonnay 2010

Valkoviini Italia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä