Viikon viinivinkki

Paistettu made ja raikas valkoviini Itävallasta

5 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Kananmunat ja kapris viimeistelevät aromikkaan valkokastikkeen

Tällä hetkellä sesongissa on made, josta voi valmistaa mitä herkullisempia keitoksia. Suosittelen tällä kertaa valmistamaan mateesta mehevän annoksen paistettuna.

Fileoi itse tai hanki kaupasta ruodottomia mateen fileitä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Tee tämän jälkeen fileille leivitys. Kasta kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa kananmunassa ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt madefileet voissa kauniin kullanruskeiksi. Paista varsin miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala.

Valmista kastikkeeksi valkokastike, jonka höystät runsaalla kananmunahakkeluksella ja kapriksilla. Kuumenna kattilassa voita, varo ruskistamasta. Lisää voihin vehnäjauhoja ja anna kiehahtaa. Lisää kattilaan kylmää maitoa vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Sekoittele, kunnes kastike sakenee. Säädä kastikkeen paksuutta maitoa lisäämällä. Kastike saa jäädä melko paksuksi. Anna kastikeen kypsyä noin 10 minuuttia.

Pilko tai murskaa keitetyt kananmunat haarukalla. Lisää murskattua kananmunaa ja hienonnettua kaprista kastikkeeseen. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja hienonnettua tilliä. Purista joukkoon sitruunanmehua antamaan makuun ryhtiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile vastapaistettua, mehevää madetta kapris-kananmunakastikkeen, perunapyreen sekä itävaltalaisen rieslingin kera!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.