Paistettu made ja raikas valkoviini Itävallasta

Viinivinkki 5/2019

Rabl Steinterassen Riesling 2017

Rabl Steinterassen Riesling 2017

949237, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DAC Kamptal / Niederösterreich, Itävalta
Weingut Rabl
Riesling
Paikallinen ekosertifiointi
13,99 € (0,75 l)

Arvio: Hedelmäinen, persikkainen, omenainen, persikan kiveäkin aromiltaan muistuttava tuoksu viestii myös mineraalisuudesta. Maku on kuiva, mutta hyvin puhdaspiirteisen hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on sitruksisia ja aprikoosiin vivahtavia piirteitä. Eloisa hapokkuus tuo raikkaaseen viiniin ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta pitkään ja reilusti veden kielelle nostattavaan, limettiseenkin jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini kala- ja äyriäisruokien seuraksi. Myös erinomainen aperitiivi.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Kananmunat ja kapris viimeistelevät aromikkaan valkokastikkeen

Tällä hetkellä sesongissa on made, josta voi valmistaa mitä herkullisempia keitoksia. Suosittelen tällä kertaa valmistamaan mateesta mehevän annoksen paistettuna.

Fileoi itse tai hanki kaupasta ruodottomia mateen fileitä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Tee tämän jälkeen fileille leivitys. Kasta kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa kananmunassa ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt madefileet voissa kauniin kullanruskeiksi. Paista varsin miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala.

Valmista kastikkeeksi valkokastike, jonka höystät runsaalla kananmunahakkeluksella ja kapriksilla. Kuumenna kattilassa voita, varo ruskistamasta. Lisää voihin vehnäjauhoja ja anna kiehahtaa. Lisää kattilaan kylmää maitoa vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Sekoittele, kunnes kastike sakenee. Säädä kastikkeen paksuutta maitoa lisäämällä. Kastike saa jäädä melko paksuksi. Anna kastikeen kypsyä noin 10 minuuttia.

Pilko tai murskaa keitetyt kananmunat haarukalla. Lisää murskattua kananmunaa ja hienonnettua kaprista kastikkeeseen. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja hienonnettua tilliä. Purista joukkoon sitruunanmehua antamaan makuun ryhtiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile vastapaistettua, mehevää madetta kapris-kananmunakastikkeen, perunapyreen sekä itävaltalaisen rieslingin kera!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä