Arvio
Keväisen juhlaviikon viiniksi ei ole valittu tällä kertaa kuplivaa juhlajuomaa, vaan mehevän maukas, lämminhenkinen punaviini Espanjan Ribera del Duerosta. Tuoksuteltaessa tyyliltään maanläheistä viiniä, voi tummasävytteisestä tuoksusta aistia karhunvatukkaa ja paahteisuutta. Maku on suuntäyttävän hedelmäinen. Aluksi suutuntuma on hyvin pehmeä, mutta se voimistuu suussa kypsien tanniinien johdosta. Aromeiltaan maku seuraa mehevää tuoksua. Erittäin harmoninen viini jättää pitkään maistuvan, kypsän mustaherukkaisen ja paahteisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Espanjan auringon alla kypsyneistä rypäleistä valmistettu muheva viini on maukas ja varma valinta lähestulkoon kaikkien tummien liharuokien kyytipojaksi. Voit siis huoletta ottaa Prado Reyn terassille grillattujen lihojen viereen. Mehevän ja lähes makeahkon luonteensa johdosta se maistuu mainiosti myös suolaisten, pitkään kypsytettyjen juustojen kanssa. Viinille ryhdikkyyttä tuova kypsä tanniinisuuskin pehmenee ja pyöristyy juuston suolaisuuden ja proteiinien ansiosta. Suosittelisin kokeilemaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaista Prado Reyta esimerkiksi pitkään kypsytetyn gouda- tai manchegojuuston kanssa. Mikäli pidät valkohomejuustoista, nauti tämä viini nuoren brie-juuston kera. Maukasta kesänavausviikonloppua kaikille!