Viikon viinivinkki

Pinot Grigio Garda

13 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Viikon viinivinkki on kukkaisen hedelmäinen, raikas ja kevättä viestivä valkoviini suomalaisille matkailijoille tutun Gardajärven rannalta – Pinot Grigio Garda. Viinissä on raikas, kesäinen ja reilusti sitrusaromisen kukkainen tuoksu. Tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Siinä on tuoksun lupaamaa sitrusmaista aromikkuutta ja lisäksi tuntuvaa mineraalisuutta. Eloisa kokonaisuus jättää melko pitkään suussa maistuvan, puhdaspiirteisen, aromeiltaan kukkaisen, päärynäisen, omenaisen ja hieman jopa hunajaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Viinin seuraksi

Kesäisen raikas valkoviini maistuu herkulliselta esimerkiksi hieman maustetun katkarapukasarin kanssa. Hienonna sipulia ja valkosipulia, sekä paloittele hieman fenkolia. Pilko myös pieni määrä tuoretta chiliä. Kuullota nokareessa voita sipulit, fenkoli ja chili. Lorauta päälle valkoviiniä ja hummerilientä, jonka voit valmistaa vaikkapa liemitiivisteestä (fondista). Halutessasi voit lorauttaa joukkoon myös pikkuriikkisen kookosmaitoa. Lisää joukkoon hieman kirveliä ja keitä hiljalleen, kunnes noin 1/3 nesteestä on haihtunut pois. Lisää sulatetut, hyvin valutetut katkaravut ja kuumenna. Älä enää keitä, sillä keittäminen muuttaa katkaravut kumimaisiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa. Tarjoa Pinot Grigio Gardan ja vaikkapa basmatiriisin kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.